Hz. Ebu Bekir'in Müslüman oluşu Hz. Ebu bekit, müslüman olmadan önce ticaret için gittiği şam seferinde, rüyasında ayın gökten inip kucağına girdiğini ve onu kucaklayıp bağrına bastığını gördü. Uyanınca meşhur rahip Yemliha'danrüyasını tabir etmesini istedi. rahip bu rüyada büyük bir müjde olduğunu bunun içinde ondan bahşiş istediğini beyan etti. Hz. Ebu bekir ona 12 dinar verdi. "Bilki gökten inen ay ahir zaman peygamberidir. Yakınlarda zuhur edecektir. Sen onun hayatında veziri, vefatından sonrada halifesi olacaksın. Ona yetiştiğin zaman ben sağ olursam, bana haber gönder ki hemen ona gideyim. Eğer vefat edersem selamımı tebliğ et ki ben onun dinine girdim ve onun ümmetinden oldum. Ahiretinde beni şefaatinden eksik etmesin" dedi. Kendisine bunu bir mektup şeklinde yazıp vermesini istedi. O da 12 satırlık bir mektup yazdı. Hz. ebu bekir, eğer bu tabir doğru ise ek olarak 100 altın vereceğini beyan etti. 12 yıl sonra Peygamber efendimize peygamberlik gelince Ebu Kubeys dağı'na çıkıp şöyle nida etti: "Allah'ın davetine icabet ediniz ve 'La ilahe illallah' deyiniz!" Ebu Bekir bu sözü işitti ve kelime-i şehadet getirdi. ve sonra Hz. Muhammed (s.a.v) ile buluştu:" Ya Ebubekir! 12 yıl önce görüp Rahip Yemliha'ya tabir ettirdiğin rüya sana mucize olarak yetmezmi? 12 dinar verdin; ayrıca 100 altın vaad ettin Rahip sana 12 satır maktup yazıp emanet etti" dedi ve mektupta yazılanlar şudur dedi. Hz. Ebubekir kelime-i şehadet getirdi ve onun rahip Yemliha'nın haber verdiği peygamber olduğunu söyledi. Erkeklerden ilk islam'a gelen ve Hz. Muhammed ile ilk namaz kılan Hz. Ebu Bekirdir.