Hz Ali'nin Güzel Sözleri Aç kalmak, alçalmaktan hayırlıdır. Bütün insanlar Allahın kuludur. Lakin hiç bir kimse, diğer bir kimsenin kulu değildir. Az yersen, sen yemeği yersin. Çok yersen, yemek seni yer.” ”Yüksekliği istedim,onu alçak gönüllülükte buldum” - ”Zenginlerin sefahati, fakirlerin sefaleti iledir.” ”Rasulullah bize mallarımızdan, evlatlarımızdan, babalarımızdan ve çölün sıcağında soğuk sudan, daha sevgili idi.” ”Kişi, benim Allah’ın yanındaki derecem, ne kadar diye hiç merak etmesin. Allah’ın, kendi yanındaki değerine baksın” ”Ben falanın oğluyum demek, insanı yüceltmez.” ”Kadere iman eden, kederden emin olur.” ”Sır senin esirindir; onu söylediğin an, sen onun esiri olursun.” Dünya’ yı isteyen , it dalaşına hazır olsun (!) Cahil dosttan ziyade akıllı düşmanına güven. Düşene sevinme, zamanın sana ne sakladığını bilmezsin. En büyük yardım, en çabuk yapılan yardımdır. En kuvvetli kişi, kendi nefsine galip olan kişidir Gerçek dost, sıkıntı zamanında imdada yetişendir. Gereksiz şeylerin peşinden koşan gerekli şeyleri kaçırır. Doğruluk en iyi yol, bilgi en iyi kılavuzdur. Dostları yitirmek gurbete düşmektir.