Hicri yılında okunan dua -Ey Allah! Senin razı olmayıp beni nehyettiğin şeylerden bu sene her ne yaptıysam, ben onları unuttum. Sen ise unuimadtm. Bana ceza vermeye kadirken mühlet verdin ve ben Sana karşı gelme cüreti göstermişken beni tevbeye davet ettin. -Ey Allah! Ben bütün bunlardan dolayı Senden mağfiret diliyorum. Beni bağışla! -Ey kerem sahibi! Ey cell ve ikram sahibi! Senin razı olup bana sevap vaadettigin hangi amelleri bu sene işlediysem. Senden dilerim ki. onları kabul edesin ve Senden ümidimi kesmeyesin! -Ey kerem sahibi, kabul eyle! Efendimiz Muhammed’e ve l-İ ashabına salt-ü selm eyle! Hicri yılbaşında okunan bir başka dua -Ey Allah! Sen Ebedi’sin, Kadim’sin (başlangıcın ve sonun yoktur)! Hayy’sm, Kerim’sin (hakiki hayat sahibi de, kerem sahibi de ancak Sensin)! Hannan’sm, Mennan’sın (son derece acıyan ve çokça lütuflarda bulunan Rabbimizsin)! İşte bu yeni senedir! Ben bu sene Senden dilerim ki beni kovulmuş şeytandan ve onun dostlarından koruyasm, kötülüğü çokça emreden bu nefse karşı bana yardım edesin ve beni Sana yaklaştıran amellerle meşgul edesin. -Ey kerem sahibi! Ey celal ve ikram sahibi! Ey acıyanların en merhametlisi! Rahmetinle kabul eyle!’ Allah-u Te’ala, Efendimiz ve peygamberimiz Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)ç, al-i ashabının ve Ehl-i Beyt’inin tamamına salat ve selam eylesin!’ derse, şeytan: ‘Biz bu kişiden ümidi kestik!’ der ve Allah (Cette CelalüM) ona, kendisini sene boyunca koruyacak İki melek görevlendirir.” (Allame Safuri, Nüzhetü’l-mecalis: 1/156; Maü’l-ayneyn, Na’tü’l-bidayat, sh:165) Şihabüddin es-Sühreverdi (Kuddise Sirruhujdm nakledildiğine göre; bu duayı (sene başı duasını) aşura günü üç kere okuyan o sene ölmekten emin olur. Zira eceli takdir edilen kişiye o gün bu duayı bu şekilde okumak nasip olmaz! Fatih Medreseleri