Dua ettiniz mi ? Allah bizlere birçok nimet vermiştir. Soluduğumuz hava, içtiğimiz su, etinden ve sütünden yararlandığımız hayvanlar Yüce Allah'ın bizim için yarattığın nimetlerden bazılarıdır. Bizler, verdiği bu nimetlere karşılık Cenab-ı Allah'a şükretmeliyiz. Verdiği nimetler sebebiyle Allah'ı anmalı ve Allah'a içtenlikle dua etmeliyiz. Kur'an-ı Kerimde bu konuda şöyle buyrulur: "Ey Rabb'im! Beni; bana ve ana babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın salih ameller ( iyi işler) işlemeye sevk et..." (Neml suresi, 19. ayet.) Peygamberimiz Allah'a teşekkürünü şöyle dua ederek dile getirmiştir : " Vücuduma sağılık ve bana kendisini anma fırsatı veren Allah'a şükürler olsun." ( Tirmizi, Deavat, 5.) Allah, Kur'an'da kendisine dua etmemizi istemekte ve ettiğimiz duaları kabul edeceğini bildirmektedir. Konu ile ilgili bir ayette, " ...Bana dua edin, duanıza cevap vereyim..." ( Mü'min suresi, 60. ayet.) buyrulmaktadır. Bizler, Allah'a dua etmekle onun öğüdünü de yerine getirmiş oluruz.