Helalinden evlenmek için okunacak dua

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Beyza tarafından 22 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Hayırlı bir evlilik yapmak için dua

Bu dönemde doğru evlilik yapmak çok zor. Bunun için Yüce Allah'a dua etmeliyiz.
    Helalinden evlenmek isteyen kişicuma suresini 18 defa okursa nasibi açılır. ve hayırlı bir evlilik yapmak için ilk adımı atmış olur.

Okunacak dua şöyledir:
    Bismillahirrahmanirrahim
    1)Yusebbihu lillahi ma fis semavati ve ma fil ardıl melikilkuddusil azizil hakim"hakimi"
    2)huvellezi bease fil ummiyine resulen minhum yetlu aleyhim ayatihi ve yuzekkihim ve yuallimuhumul kitabe vel hikmeh"hikmete", ve in kanu min kablu le fi dalalin mubin"mubinin".
    3) ve aharine minhum lemma yelhaku bi him, ve huvel azizul hakim"hakimu"
    4) zalike fadlullahi yu’tihi men yeşa’ vallahu zulfadlil azim "azimi"
    5) meselul lezine hummilut tevrate summe lem yahmiluha kemese lil hımari yammilu esfara"esfaren", bi’se meselul kavmillezine kezzebu bi ayatillah"ayatillahi", vallahu la yehdil kavmez zalimin"zalimine"
    6) kul ya eyyuhellezine hadu in ze’amtum ennekum evliyau lillahi min dunin nasi fetemen nevul mevte in kuntum sadikin"sadikine"
    7) ve la yetemen nevnehu ebeden bi ma kaddemet eydihim, vallahu alimun biz zalimin"zalimine"
    8)kul innel mevtellezi tefirrune minhu fe innehu mulakikum summe tureddune ila alimil gaybi veş şehadeti fe yunebbiukum bi ma kuntum ta’melun"ta’melune"
    9) ya eyyuhellezine amenu iza nudie lis salati min yevmil cumu’ati fes’av ila zikrillahi ve zerul bey’, zalikum hayrun lekum in kuntum ta’lemun"ta’lemune"
    10) fe iza kudietıs salatu fenteşiru fil ardı vebteguu min fadlillahi vezkurullahe kesiren leallekum tuflihun "tuflihune"
    11) ve iza re’ev ticareten ev lehveninfeddu ileyha ve terekkuke kaima "kaimen", kul ma indallahi hayrun min ellehvi ve min etticareh"etticareti", vallahu hayrur razin"razine".

Okunacak bir başka dua

Duanın Türkçe Okunuşu: Vellezine yekulune rabbena heb lena min ezvacina va zürriyyatina kurrate
    a'yüniv vec'alna lil müttekiyne imama

Duanın Anlamı: Onlar: 'Rabbimiz! Bize eşlerimizden ve çocuklarımızdan gözümüzün aydınlığı olacak insanlar ihsan et ve bizi, Allah'a karşı gelmekten sakınanlara önder yap' derler.