Peygamberimiz Aleyhi salatu vesselam'in Ama olan yani gözleri görmeyen bir Sahabeye Öğrettiği ve gözlerini Açtıran dua neydi. Nesai, İbn-i Mace ve Tirmizi gibi bir çok muteber kaynakta Osman ibn-i Huneyf (r.anh)’dan rivâyet edilen Amanın hadisi de bu maddenin en büyük delilidir. Şöyle ki, bir ama Peygamberimiz Aleyhi salatu vesselam'e gelerek: Yâ Resûlüllah, Allah’a dua et de, bana afiyet versin dediği ifade edilir. Peygamberimiz Aleyhi salatu vesselam'de İstersen dua edeyim, istersen sabret buyurdu. O, Dua et deyince, Efendimiz Aleyhi salatu vesselam ve Sellem ona abdest almasını ve güzelce abdest aldıktan sonra, 2 rekat namaz kılarak: Ey Allah! Ben Senden istiyorum ve rahmet peygamberi olan Muhammed Peygamberin ile Sana yöneliyorum. Ey Muhammed! Ben bu isteğimin yerine gelmesi hususunda seninle Rabbime yöneldim! Ey Allah! Onun benim hakkımdaki şefaatini kabul et diye dua etmesini emretti. Bu duanın Peygamberimiz Aleyhi salatu vesselam’in huzurunda yapıldığını söylemek davasız delildir, aksine âmânın abdest almaya gitmesi ve râvinin: “Yanımıza geldiğinde gözü açılmıştı” demesi Peygamberimiz Aleyhi salatu vesselam ’in huzurunda yapılmadığının delilidir. Yine böylece bunu Peygamberimiz Aleyhi salatu vesselam ’in sağlığına bağlamanın bir delili yoktur. Aksine hadîsin râvisi Osman ibn-i Huneyf, Hz. Osman (r.anh) zamanında ona bir işi düşen, fakat Osman (r.anh)’ın ilgisine nâil olamayan kimseye bu abdesti, namazı ve duayı yaptık. (İbn-i Mâce, İkamet, 189, no:1385, 1/441; Tirmizî, De’avât, 119, no: 3578, 51569; Ahmed ibn-i Hanbel, el-Müsned, no: 17240-41, 6/106; Taberânî, el-Mu’cemü’l-kebîr, no:8311, 9/30; Hâkim, el-Müstedrek, no: 1180, 1909, 4/ 458,700)