Hayırlı bereketli iş duası işe girmek için okunacak dua Hayırlı iş bulmak isteyenler kişiler sabah namazının sonra 9 gün süreyle Hz. Muhammed (s.a.v) salatu selam getirip, şöyle dua edilmelidir. "Allahümme Salli Ala Muhammedin ve Ala Ali Muhammed. Kema salleyte ala İbrahime ve ala ali Ibrahim. Inneke hamidun mecid. Allahümme barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammed. Kema barekte ala İbrahime ve ala ali İbrahim. Inneke hamidün mecid." Duanın 3 defa okunması gerekir. Okuma süresinde kaf harfinde durarak, 9 defa "Ya Kerim" diyerek, sureyi okumaya devam edilir. Arkasından Hz. Muhammed (s.a.v) 3 defa salatü selam getirin. Hayırlı bereketli iş duası Kendisine hayırlı iş arayan kimsenin bu duayı sabah namazını kılmadan önce ve evden çıkmadan önce, iş görüşmesine giderken ya da iş aramaya devam ettiği zamanda, günde 70 defa okursa Cenab-ı Allah (c.c.) izniyle nail olacağı rivayet edilir. Kehf Suresi 10. Ayette, "Rabbenâ âtinâ milledünke rahmetev ve heyyi' lena min emrina raşeda." Anlamı, "Ey Rabbimiz! Sen bize katindan rahmet et. İşimiz de bizler için başarılar hazırla". Hz. Muhammed (s.a.v)'in hayırlı iş duası Hayırlı iş duası konusunda Hz. Peygamber (s.a.v) tarafından iş arayanlara ve sıkıntı durumunda olanlara tavsiye ettiği dua şöyledir: "Bismillâhi alâ nefsi ve mâli ve dini. Allahümme raddini bi Gadaike ve barik li fima Guddira li. Hatta la uhibbe tacile ma ahartehü ve te'hira mâ 'acceltehû." Anlamı:, "Allah'ım! Malimi, mülkümü, nefsimi ve dinimi Sana emanet ettim. Vereceğin hükme beni razı kil. Bunu bana mübarek et ki sonraya bıraktığının acelesini ve acele ettiğinin geciktirilmesi ne Senden istemeyeyim. Nefsimin Isyan etmesine engel ol, teslimini sağla." Diğer hayırlı iş duası ise şöyledir; "Allahu yü'ti mülkehü mey yeşa" Anlamı; "Allah mülkünü kendi istediği kişiye bahşeder." Bu duayı işsiz kalındığında, iş bulmak için 990 kere okunması hayırlı olur şeklinde rivayet bulunur..