Elazığ harput köftesi tarifi Malzemeler: Yarım kg yağsız kıyma 1,5 su bardağı köftelik bulgur Bir adet kuru soğan Bir adet yumurta, Karbonat Maydanoz, reyhan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası tuz, pulbiber Harput köftesi yapılışı: Yoğurma kabının içerisine ince kıyılmış soğan, maydanoz, reyhan, salça, tuz, pul biber, yumurta, karbonat [yumurta ve karbonat köftelerimizin dağlamaması içindir.]kıyma ve bulguru da ekleyelim ve karışımı yaklaşık 10 dakika yoğurun. Ara sıra elinizle su serpip tekrar yoğurun. Yoğurma işlemi bitince fındık büyüklüğünde harçlar alıp başparmak ile işaret parmağınızın arasında sıkıp düğme şeklini veriniz. ( Ben zamanım olmadığı için direk yuvarladım.) Genişçe bir tencerenin içerisine yağı bırakalım ve bir yemek kaşığı salça ilave edip kavuralım. Daha sonra içerisine 7 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içerisine tuz ilave edip köftelerimizi yavaşça tenceremize aktarıyoruz. Ben su yunada reyhan serpiyorum isterseniz sizde reyhan suyuna serpebilirsiniz. Köfteler kaynayınca su yüzüne çıkarlar. Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun