Haram bir şeyi beğenmek dinden çıkarır mı?

Konusu 'Dini Sorular Ve Cevapları' forumundadır ve Beyaz tarafından 18 Haziran 2016 başlatılmıştır.

1. Beyaz

Beyaz Kayıtlı Üye

İzlediğimiz cinsel içerikli,açık saçık sahneleri olan filmlere/dizilere vs. güzel diyebiliyor ve hatta bunları çevremize tavsiye edebiliyoruz bu tür içinde haram olan filmleri beğenmek-güzel demek kişiyi dinden çıkarır mı?

Video paylaşımı olan forumlarda da keza öyle yine sosyal paylaşım sitelerinde de millet hep açık saçık, videoları beğeniyor( müzikleri,filmleri,resimleri...)bunların içi haram olan şeylerle dolu olabiliyor bunları beğenmek-güzel demek,tavsiye etmek insanı dinden çıkarır mı?

2. Lasey

Lasey Admin

İsra suresinin 32. ayetinde Cenab-ı Allah, "Sakın zinaya yaklaşmayın!"buyuruyor. Buradaki "yaklaşmayın" emrinden hareketle İslam fıkıh alimleri insanı zinaya götürebilecek her türlü amelin yasak olduğunu ifade etmişlerdir. Müstehcen resim veya görüntülere bakmayı da bu kategori içinde mütalaa edebiliriz. Bu sebeple bu tür resimlere bakmak caiz değildir.

Kur'an-ı Kerim'de hem erkeklerin hem de kadınların harama bakmamaları, edep yerlerini iyice örtülü tutup, iffet ve namuslarını korumaları emredilmektedir (Nur, 30-31). Hz. Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) de,"gözlerin zinası şehvetle bakmaktır…" (Buhari, "Kader", 9; Müslim, "Nikah", 44) buyurarak harama bakmayı, zinaya götüren fiillerden olduğu için caiz olmadığını belirtmiştir. Bu itibarla, erkek ya da kadının, birbirlerini tahrik edici hal ve hareketlerde bulunmaktan kaçınmaları gerekir.

Beyaz bunu beğendi.
  3. Beyaz

Beyaz Kayıtlı Üye

Yav Lasey abla az açık yazabilir misin? böyle birşey anlaşılnıyor. haramı beğenmek dinden çıkarmaz ama günaha girmiş mi oluruz diyorsun?Arkadaşların paylaştığı açık video klipleri(müzik olarak yanlış anlama)izleyip beğeniyoruz sonuçta dinden mi çıkmış oluyoruz?yani bi ben değil millet hep izleyip beğeniyor...haram olduğunu bilip beğenmek dinden çıkarmaz ama günah mı olur?

Biliyorum nefis haramı beğenir,ister ve cehennemin etrafı nefse hoş gelen şeylerle çevrili ama işte bunları beğenmek insanı dinden çıkarır mı diye vesvese geliyor.

Haramı hafif görmek-alaya almak zaten dinden çıkarır da benim sorduğum;

Bir şeyin haram olduğunu inkar etmeden beğenmek dinden çıkarır mı?

Örneğin;Açık videoları(müzikleri) ne güzel video(klip) çekmişler diye beğenmek dinden çıkarır mı?

4. Lasey

Lasey Admin

Beyaz hanım böyle bir durum dinden çıkarmaz yalnızca günahtır ve caiz değildir.

Beyaz bunu beğendi.
  5. Beyaz

Beyaz Kayıtlı Üye

Eyvallah Lasey abla bilgi için şükranlarımı sunarım yalnız "hanım" değil bey :) ))

Beyaz Bey x x: D neyse olur böyle şeyler.yaşlılığına veriyorum bidaha olmasın :) ))

6. Lasey

Lasey Admin

Çok afedersiniz yanlış anlaşılma oldu :)

Beyaz bunu beğendi.