Hanımlardan En Güzel Margarinsiz Kurabiye Tarifleri

Konusu 'Kolay Yemek Tarifleri' forumundadır ve Zeynep Abla tarafından 27 Aralık 2014 başlatılmıştır.

1. Zeynep Abla

Zeynep Abla Kayıtlı Üye

kurabiye.
    Haydi arkadaşlar bakalım sizde ne hünerler var . ;) Bilmem gayri hacerdenmi kimden güzel harika tarifler deneyeceğiz alıntı tarifleri değil bizzah ellerimizle yapıp denenmiş tariflerinizi bekliyorum

Ben ailece çok severek yaptığım şekerli kurabiye tarifini vereceğim.
    AfyonKurabiyesi koydum annem çok yapardı
    Bir su bardağı kese yoğurtu
    Bir su bardağı su
    Bir su bardağı sıvı yağ
    Bir su bardak birde yarım çay bardağı toz şeker
    2 yumurta birinin akı ayrılacak
    Bir çay kaşığı yemek sodası bir paket kabartma tozu
    veya iki paket kabarma tozuda olabilir,
    üzeri için bir kahve fincanı toz şeker (şeker istemezseniz fındık cevizde olur
    Mandalin,limon kabuğu , ceviz, evde ne varsa canınız ne isterse
    Yapılışı şöyle :
    Önce yoğurtla suyu katıyorum karıştırdıktan sonra şeker ilave ediyorum Biraz eriyince şeker hemen kabartma tozu sodayı ilave ediyorum sonra yağı daha sonra aldığı kadar un çok katı olmasın kurabiye şeklini olacak şekilde elinizi yağlayıp şekilde verebilirsiniz.yumurta akına bulayın sonra toz şekere veya fındık batırın nasıl isterseniz .ısınmış fırına sürün enfes kurabiyeniz hazır buzluğu atın misafir gelmeden önce çıkarın bu gün pişirmiş gibi isterseniz koymayın dayanıklı oluyor

Son düzenleyen: Moderatör: 29 Aralık 2014
  2. Adile

Adile Admin

Eline sağlık çok güzel görünüyor en kısa zamanda bende yapıcam

Zeynep Abla bunu beğendi.
  3. Zeynep Abla

Zeynep Abla Kayıtlı Üye

inşALLAH demeyi unuturum bende:( unuttuğunda Rabbini an diyor Allah buyuruyor ki Kehf 18/23 -24 :Ve hiçbir şey hakkında, "Ben bu işi yarın mutlaka yapacağım" deme; 24-Ancak "Allâh dilerse (yapacağım)" (de). Unuttuğun zaman Rabbini an ve "Rabbimin beni bundan daha doğru bir bilgiye ulaştırcağını umarım" de.
    Deneyin inşALLAH hoşunuza gider margarinsiz sağlık yönünden misafirlerimizide ikram ederiz :p

4. Adile

Adile Admin

Allah razı olsun evet bende unutuyorum RABBİMİN izni ile dahada dikkat etmeye çalışıcam

Zeynep Abla bunu beğendi.
  5. Zeynep Abla

Zeynep Abla Kayıtlı Üye

amin bil mukabil :)Allah'a hamd olsun .Kalben samimi inanıp yararlı işler yapmak üzerine bizleri bir araya getiren Rabbimize :p

Adile bunu beğendi.