Gıybetin Kefareti İçin Okunacak Dua

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve saadet tarafından 14 Şubat 2019 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Affedilmek için okunacak dua

"İhyâ Şerhi”nde zikredildiğine göre, her kim yirmi beş defa sabah, yirmi beş defa akşam olmak üzere elli defa: “Ey Allah! Beni ve bütün imân eden erkek ve kadınları mağfiret eyle.” derse, Ebdâl (seçkin velîler)den yazılır. (Zebidi, el-Ithaf: 5/171)

dua.

Ümmü Seleme (ra.anh) validemizden rivâyet edildiğine göre, Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyurdu: "Kim her gün:

dua.
    "Ey Allah! Beni ve inanan bütün erkek ve kadınları bağışla' derse, her mü'min için (inananlar sayısınca) kendisine bir sevap yazılır." (Taberâni, el-Mu'cemu'l-Kebir, no: 877, 23/370)

Hâlid-i Bağdadî (Kuddise Sirruhû) Hazretleri şöyle buyurmuştur ki: Gıybet ve dedikodu günahının en büyük keffâreti, kişinin her gün yirmi yedi defe bu duayı okumasıdır. (el-Füyûzâtü'l-Hâlidiyye: 31)
    dua.

Gıybet Etmek

Cenab-ı Allah ( c.c.) Hücûrât sûresinin 12. âyetinde şöyle buyuruyor: "Biriniz diğerini gıybet etmesin, sizden biri ölü kardeşinin etini yemek ister mi? Elbet te bundan ikrah edersiniz. O halde Allah’dan korkunuz. Allah tevbeleri kabul eder, çok esir geyicidir."

Bir kimse birisini çekiştirdiği zaman ona "Gıybet etme,"dense ve o da "Bu gıybet değildir. Ben bu hususta doğru söylüyorum," dese bu küfre sebeb olur. Zira bu sözüyle o, şanı yüce olan Cenab-ı Allah’ın haram ettiği bir fiili yani gıybeti helâl saymak istemektedir. Cenab-ı Allah’ın haram kıldığı bir şeyi helâl saymak isteyen ise kâfir olur. Allah korusun…