Affedilmek için okunacak dua "İhyâ Şerhi”nde zikredildiğine göre, her kim yirmi beş defa sabah, yirmi beş defa akşam olmak üzere elli defa: “Ey Allah! Beni ve bütün imân eden erkek ve kadınları mağfiret eyle.” derse, Ebdâl (seçkin velîler)den yazılır. (Zebidi, el-Ithaf: 5/171) Ümmü Seleme (ra.anh) validemizden rivâyet edildiğine göre, Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyurdu: "Kim her gün: "Ey Allah! Beni ve inanan bütün erkek ve kadınları bağışla' derse, her mü'min için (inananlar sayısınca) kendisine bir sevap yazılır." (Taberâni, el-Mu'cemu'l-Kebir, no: 877, 23/370) Hâlid-i Bağdadî (Kuddise Sirruhû) Hazretleri şöyle buyurmuştur ki: Gıybet ve dedikodu günahının en büyük keffâreti, kişinin her gün yirmi yedi defe bu duayı okumasıdır. (el-Füyûzâtü'l-Hâlidiyye: 31) Gıybet Etmek Cenab-ı Allah ( c.c.) Hücûrât sûresinin 12. âyetinde şöyle buyuruyor: "Biriniz diğerini gıybet etmesin, sizden biri ölü kardeşinin etini yemek ister mi? Elbet te bundan ikrah edersiniz. O halde Allah’dan korkunuz. Allah tevbeleri kabul eder, çok esir geyicidir." Bir kimse birisini çekiştirdiği zaman ona "Gıybet etme,"dense ve o da "Bu gıybet değildir. Ben bu hususta doğru söylüyorum," dese bu küfre sebeb olur. Zira bu sözüyle o, şanı yüce olan Cenab-ı Allah’ın haram ettiği bir fiili yani gıybeti helâl saymak istemektedir. Cenab-ı Allah’ın haram kıldığı bir şeyi helâl saymak isteyen ise kâfir olur. Allah korusun…