Girişimcilik haftası nedir

Konusu 'Eğitim Konuları' forumundadır ve Beyza tarafından 1 Mart 2013 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Girişimcilik haftası ne zaman

Martın ilk haftası Girişimcilik Haftası olarak kutlanılmaktadır. Bu haftanın nedeni iş dünyası ve işadamlarını topluma daha yakından tanıtmak özelikle gençleri girişimciliğe özendirmek ve ülkemizin ihtiyacı olan sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sürecinde iş kurma kabiliyetine sahip girişimcilere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunun farkında olarak, girişimciliğin yenilikçilik – yaratıcılık performansını daha çok öne çıkarmak ve bu sürece katkıda bulunmaktır.Tanım olarak girişimci; para (Sermaye) yatırarak üretime başlayan insan demektir. Doğru vadede kar elde edilemese de akıllı yatırım yapıldığı takdirde orta ve uzun vadede başarı kaçınılmazdır. Önemli hususlardan birisi mutlaka Pazar araştırması yapmak, reklam yapmak, kaliteye yönelmek, gerekli standartlara ulaşmak ve devamlılık sağlamaktır.
    Yapılan bir araştırmaya göre Avrupalıların yarısı, Amerikalıların ise yüzde 60’ı kendi işine sahip olmayı yeğliyor. Avrupalı uzmanların görüşüne göre bu soruna çözüm girişimciliği ilköğretimden itibaren gençlere yavaş yavaş aşılamaktan geçiyor.Gerçekten ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ticari bir girişimi başlatabilir ve başarılı olabilirler mi? AB ülkelerinde okullarda giderek uygulamaya konulan çok sayıda programın ortaya koyduğu sonuçlara göre bu sorunun cevabı “evet” çıkıyor.