Girişimcilik haftası ile ilgili yazılar

Konusu 'Eğitim Konuları' forumundadır ve Beyza tarafından 21 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. Beyza

    Beyza Moderatör

    Girişimcilik haftası hakkında bilgi

    Girişimcilk haftası mart ayının ilk haftası olarak ilan edilmiştir ve bu hafta ilan edilerek girişimciliğin önemi insanlara daha iyi anlatılmaya çalışılmıştır.. Yoğun olarak girişimciliğin ne olduğu ve iyi bir girişimcinin nasıl olması gerektiği konuları işlenerek,’’Gelişimin temeli girişimdir.’’ sloganı ile girişimciliğin önemi vurgulanmaya çalışılmaktadır.

    Millet olarak çok cesur ve yaratıcı bir zekaya sahibiz bunun örnekleri çoktur basit bir örnek verecek olursak; İstanbul’un fethi sırasında gemilerin karadan çekilerek Haliç’e indirilmesi, pancar motorundan taşıma araçlarının yapılması ve daha yeni televizyonda izlediğimiz bir haberde Erzurum’da bir vatandaşımızın arabanın ön tekerlerine kızak takarak karlı yollarda yol alması, su ile çalışan otomobil olayı ne kadar yaratıcı olduğumuzun en bariz örnekleridir.

    Genel olarak her yeni iş kuran kişiyi girişimci olarak tanımlıyoruz. Girişimin süreklilik arz etmesi devamlılığını sürdürebilmesi ise onun başarı kriterlerini oluşturmaktadır. Yani bir işe başlamak ne kadar önemli ise de başladığımız kalite ve standartlarda sürekliliği sağlamak daha da önemli olmaktadır. Hedefimiz daima başarmak ve başarının sonunda marka olmaktır?

    Genelde işe çok heyecanlı ve hevesli başlarız ama zamanla bu heyecanımız hevesimiz kaybolur.Hele de kısa zamanda verim almamışsak ve ya istediğimiz hedefe ulaşamamışsak o zaman dahada kolay bıkar işten koparız.Halbuki girişimcilik azim ve sapır isteyen bir iştir.Sabretmeyi ve sindire sindire hedefe varmayı bilmeliyiz.Önemli olan zorluklara göğüs germek ve sabretmektir. Sonunda mutlaka başarının geldiğini göreceğiz.

    Bu konuda ki hassasiyetimizi yitirirsek, yaşamımızın her safhasında önümüze çıkan işte maalesef hep aynı sonuca varırız. Büyük umutlarla kurulan ama sonu hüsran işler, yatırımlar, umutlar...

    Son yıllarda çok önem verdiğimiz turizm yatırımlarında yurdumuzun ve dünyanın göz bebeği olan Antalya sahillerinde girişimcilik yapılacak diye hiçbir alt yapı yapılmadan ve planlama yapılmadan dikilen beş yıldızlı oteller bizim girişimcilik yaparken planlama konusunda ne kadar geri olduğumuz gösteriyor.girişimi yaparken aynı zamanda plan ve programında ihmal edilmemesi en çok dikkat etmemiz gereken konulardan biri olduğunu bilmemiz gerektiğidir.Bu gibi yanlışlara sebep amaçtan ve hedeften sapmalardır. Hangi sebeple olursa olsun işin başında konulan hedeflerden büyük sapmalara izin verilmemelidir. Uzun vadedeki göstereceğimiz istikrar amaca ulaşmanın kesin yolu olacaktır. Kısa vadede yapılan küçük hesaplar aslında bizlere büyük kayıplara sebep olmaktadır, olacaktır da.
    Artık günümüzde “Türk gibi başla Alman gibi bitir” sözü yerine “Türk gibi başla ve Türk gibi bitir “ inancını yerleştirmeliyiz.