Gece uyuyamıyorum hangi duayı okumalıyım ٱَللّٰهُمَّ بِٱسْمِكَ اَمُوتُ وَاَحْيٰى "Allâahümme bismike emüütü ve ahyâa." Anlamı: "Allâh'ım; isminle ölür, isminle dirilirim." Gece uyuyamıyorum hangi duayı okumalıyım MELEKLERİN İSTİĞFARINA NAİL OLMAK İÇİN YATARKEN OKUNACAK ÇOK MÜHİM BİR ZİKİR Enes ibni Mâlik (ra.anha)dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasûlüllah (Sallâllâhu Aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: "Her kim yatacağı zaman: "Allah, şüphesiz (taksim ve tayin ettiği rızıklarla eceller, kullarına emir buyurduğu hükümler ve karşılığında vaat ettiği sevaplarla azaplar dahil hiçbir hususta" Kendisinden başka adaleti (icra ve) ikame etmekte olan hiçbir ilah bulunmadığı gerçeğine şahitlikte bulunmuştur. (O'nun büyük kudretini gören) melekler ve ilim sahipleri (olan peygamberler ve alimler) de (ayni sâhitligi ikrar etmiştir). o (hiç yenilmeyip daima galip gelen ve her işi yerli yerinde olan) Aziz ve Hakim olan Zat'tan başka hiçbir ilâh yoktur' Ali İmrân Süresi:18 âyet-i kerîmesini okur. Ardından: Ben de buna şahitlik edenlerdenim derse Cenab-ı Allah (meleklerden) yetmiş bin mahluk yaratır ki, onlar kıyamet gününe kadar kendisi için istiğfar ederler. Her kim kardeşinin ağzına tatli bir lokma koyarsa, Yüve Allah (c.c.) kıyamet günü mahşerin aciliğini ondan engeller." (Hafız Ebû Bekr Muhammed ibni İbrâhim el-Kelâbâzî el-Buhâri, Bahru'lFevaid / Me'âni'l-ahbar, no:1055, 2/848: el-Hatib. Tarihu Bağdad, 4/85)