Geceleyin Uyanan Kimse Hangi Duayı Okur? Şerik el-Heznevi anlatıyor: Bir gün Hz. Aişe'nin (radıyallahu anh) yanına gitmiştim. kendisine, -Resulullah (sallallahu aleyhi vesellem) geceleyin uykudan uyanınca (duaya) hangi dua ile başlardı, diye sordum. Hz. Aişe, -Bana daha önce hiç kimsenin sormadığı bir soru sordun, dedi. Devamla, -Resulullah (sallallahu aleyhi vesellem) gece uyandığı zaman on defa, "Allahüekber = Allah en büyüktür" derdi ve on defa, "Elhamdü lillah = Hamd Allah'a mahsustur", on defa, Sübhanallahi ve bi-hamidihi = Allah'ı kendini tenzih ettiği şekilde bütün noksan sıfatlardan tenzih ederim" on defa da "Sübhane'l-meliki'l-kuddus = Her türlü noksanlıklardan münezzzeh olan malik-i hkikiyi tenzih ederim" derdi. On defa Allah'tan af dilerdi. On defa "La ilahe illallah" diye kelime-i tevhid getiridi. Sonra da on defa, "Allahümme inni euzü bike min dikı'd-dünya ve dikı yevmi'l-kıyame = Ey Allahım, dünyanın ve kıyamet gününün sıkıntısından sana sığınırım" diye dua ederdi. Son ra teheccüd namazına başlardı. (Ebu Davud, Edeb, 110)