Dua Ezanı dinledikten sonra okunacak dua

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve saadet tarafından 29 Aralık 2018 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

ezanı dinledikten sonra okunacak dua.

Ezanı dinledikten sonra okunacak dua

Ezan duası

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) buyurdu ki:”Ezan okunurken şu duayı okuyun: “Ve ene eşhedü en lailahe illallahü vahdehû laşerikeleh ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resûlüh ve raditü billahi rabben ve bil-islami dinen ve bi Muhammedin sallallahü aleyhi ve selleme resûlen nebiyya”.

Diğer bir hadis-i şerifte de “Ey benim ümmetim. Ezan bitince şu duayı da okuyunuz.” buyurmuştur: “Allahümme rabbe hazihid-davetit-tammeti vessalatil-kaimeti ati Muhammedenil-vesilete vel fadilete ved-dereceter-refiate veb'ashü mekamen mahmüdenil-lezi ve'adtehü inneke latuhlifül-miad. Lahavle velakuvvete illabillahil’aliyyil’azim”.

Ezan duasının anlamı: "Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın rabbi Allahım! Muhammed'e vesîleyi ve fazîleti ver. Onu, kendisine vaadettiğin makam-ı mahmûda ulaştır, Muhakkak ki sen vaadinden dönmezsin"

Abdullah İbni Amr İbni As(ra.(anha) şöyle rivayet etmiştir, Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdular: Ezanı işittiğiniz zaman, müezzinin söylediklerinin aynısını siz de söyleyin. Sonra bana salavat getirin. Çünkü bir kimse bana bir defa salavat getirirse, Allah buna karşılık ona on defa salat eder. Daha sonra benim için Allah’tan vesileyi isteyin. Çünkü vesile, cennette Allah’ın kullarından bir tek kuluna layık olan bir makamdır. O kulun ben olacağımı umuyorum. Benim için vesîleyi isteyen kimseye şefatim vacip olur.”

(
    Müslim, Salat 11. Ayrıca bk. Ebü Davud, Salat 36; Tirmizî, Menakıb 1; Nesai,, Ezan 37.)