Evden Çıktığı Zaman Edeceği Dualar

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Adile tarafından 8 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

Evden Çıktığı Zaman Edilecek dualar

Evinden çıktığı zaman edeceği dualar kitabın başında geçmişti. Bunu çok yapması müstehaptır. Ailesi, akrabaları, arkadaşları ve komşuları ile vedalaşması da müstehaptır. Onlardan dua ister ve onlara dua eder.

• Ebu Hureyre radıyallahu anden: Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle demiştir: Kim bir yolculuğa çıkmak isterse, geride bıraktıklarına: Estevdiukumullahellezi latediu vedaiuhu Sizi kendisine emanet bırakılanları zayi etmeyen Allah'a emanet ediyorum, desin. lbn Sünni, 506.

• Salim diyor ki: îbn Ömer radıyallahu anhuma sefere çıkmak isteyen bir kimseye: Bana yaklaş, seninle Resulullah sallahu aleyhi ve sellemin bizimle vedalaştığı gibi vedalaşayım, derdi: Estevdiullaha dineke ve emaneteke ve havatime amelike Dinini, emanetini ve son amellerini Allah'a ısmarlıyorum. Tirmizi, Daavat, 3443.

• Sahabi Abdullah bin Zeyd el-Hatmi radıyallahu anh diyor ki: Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem orduyu uğurlarken şöyle derdi: Estevdiullaha dineküm ve emaneteküm ve havatime a'maliküm, Dininizi, emanetinizi ve son amellerinizi Allah'a ısmarlıyorum. Ebu Davud, Cihad, 2601; Ibn Sünni, 505.