Huzur için dua İçinde dehşet, korku ve huzursuzluk hissi duyulduğunda okunacak dualar şöyledîr: 1- "Euzü bi kelimatillâhi't-tâmmâti min gadabihi ve şerri ibâdihi vemin hemezati'ş-şeytani ve en yahdurûn." Manası: "Allah'ın bana kızmasından, insanların kötülüklerinden veşeytanın vesveselerinden ve bana kurduğu tuzaklardan Allah'ın tam kelimelerine sığınırım." Hazreti. Hâlid bin Velid [r.a] bir gün Peygamber Efendimiz Hz- Muhammed Aleyhi salatu vesselam gelerek: "Yâ Allah'ı Rasûlü, içimde korku ve sıkıntı var, insanlardan uzaklaşmak istiyorum." dedi. Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem O'na: "Uyuyacağın zaman bu duayı okursan, o hallerden kurtulursun." buyurmuştur. Böyle durumlarda bu duaya sabah ve akşam temiz bir niyet ile en az 7 gün devam edilmelidîr. 2- "Sübhane'l-meliki'l-kuddüsi rabbi'l-melâiketi ve'r-rühi celelte's-semavati ve'l-arda bi'l-izzeti ve'l-ce-berut." Manası: "Meleklerin ve ruhun Rabbi Melik ve Kuddus Allah'ım, Sen göklere ve yeryüzüne izzet ve ceberutunla tecellî ettîn."