En'am Suresini Okumanın Faziletine Dair Hadisler

Konusu 'Dini sohbetler' forumundadır ve Adile tarafından 5 Ekim 2012 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

En'am suresini okumanın fazileti ile ilgili hadisler

Peygamberimiz (s.a.v.) bu surenin fazileti hakkında şöyle buyuruyor:
    "Kim Sure-i En'am'ın evvelki (bu) üç ayetini okursa, Allah Teala onun için yetmiş melek vazifelendirir. O meleklerin yaptıkları ibadet kadar o kimsenin amel defterine sevap yazarlar. Yedi kat semadan bir melek yanında bir demir tokmak olduğu halde bu ayetleri okuyanın yanına iner. Şeytan o kimseye vesvese vermeyi murad ettiği vakit melek ona bir defa vurur. Bu darbeden dolayı şeytanla onun arasında yetmiş tane perde meydana gelir. Kıyamet günü olduğu vakit Allah Teala bu ayetleri okuyan kuluna: "Arşımın gölgesinde yürü, cennet meyvelerinden ye. Kevser şarabından iç ve selsebiyl suyu ile yıkan. Sen benim kulumsun, Ben de senin Rabbinim" buyurur.
    "Her kim sabah namazını cemaatla kıldıktan sonra Sure-i En'am'ın başındaki üç ayeti okursa, Cenabı Ecelli Âlâ o kimse için yetmiş bin melek vazifelendirir. Kıyamet gününe kadar o kimse için istiğfar ederler. "

"Kur'an'da Sure-i En'am'dan gayri bir sure bana bir defada nazil olmadı. Şeytanlar bu surenin nazil olmasından çok endişe ettiler ve müteessir oldular. Bu sure bana Cebrail ile maiyyetinde elli bin melaike olduğu halde gönderildi. Bu sureyi kuşatmışlar ve bu sureyi bir düğün debdebesi ile getirmişler ve havuza su kor gibi kalbimde kararlaştırmışlardı. Allah Teala bununla beni ve sizi öyle izzetlendirdi ki, artık bundan sonra onu okuyan ebediyyen dalalete düşmez. Bu surede müşriklerin bütün hüccetlerinin iptali ve Allah'ın hulf etmesi nakabil bir vaadi vardır."

"Sure-i En'am nazil olduğu vakit Resulüllah teşbih etmiş ve bu sureyi, ufku kapatacak kadar melaike teşyi' etmiştir."
    "Sure-i En'am, etrafında yetmiş bin melek, "Sübhânellâhil azıym, sübhânellâhil azıym" diye teşbih getirdikleri halde hepsi birden Mekke'de bir gecede nazil oldu."

İmam-ı Şafii diyor ki:
    "Her kim sabah ve akşam Sure-i En'am'ın başındaki üç ayeti yedişer defa okur da vücudunu mesh ederse, bütün hastalık ve ağrılardan emin olur."