YERLİ MALLARI HAFTASI YERLİ MALI VE TUTUM Arpa, buğday isteyen, Tarlaya tohum eker, Gelecek kaygısını Akıllı olan çeker. Ben ibretle bakarım Arıya, karıncaya Paramın bir kısmını Atarım kumbaraya. Yurduma hizmet için Her zaman tutumluyum Yerli malı giyerim, Ben bir Türk çocuğuyum. Mustafa YILMAZKAYA YERLİ MALI KULLANALIM Çocuklar size çağrım var Yerli malı kullanalım Kullanalım, edelim kâr Yerli malı kullanalım. Daha güçlü olmak için Daha özgür kalmak için Mutluluğu bulmak için Yerli malı kullanalım. Her ürün bizim olmalı Arayıp onu bulmalı Paramız yurtta kalmalı Yerli malı kullanalım. O, okuldur, evimizdir O, bizim ödevimizdir Yurttaşlık görevimizdir Yerli malı kullanalım. Cemal Gören YERLİ MALI Üstüm, başım, İçim, dışım. Ayakkabım yerli malı... Vatanını seven insan, Yerli malı kullanmalı. Neden param avuç avuç Yabancıya gitsin bütün? O paralar diken olur, Canımızı yakar bir gün. Yerli malı duruyorken Yabancıya bakar mıyım? İşçimizin emeğini Bile bile yıkar mıyım? Çeşidi az olsa bile, Yerli malı, vatan malı Başka türlü düşünenler Varlığından utanmalı. Hakkı SUNAT YERLİ MALI Yerli yemiş yiyelim Yerli kumaş giyelim. Ülkemizin malları Sağlam olur bilelim. Başka ulustan alma Sakın alıp kullanma. Dışarıdan gelen mallar Yararlı olur sanma. Yabancının malını Gitsin başkası alsın. Şaşırma hiç yolunu Paramız yurtta kalsın. İbrahim ŞİMŞEK