Sevdiğiniz 3 şey Nedir ? En Çok Sevdiğiniz 3 şey sorulsa ? Bakın onlar ne demiş... Peygamber efendimiz buyurdular ki: Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku helal nisa (kadın) gözüm nuru olan namaz —Hz. Ebubekir (r.a) ise bana üç şey sevdirildi ya rasulullah: senin yüzüne bakmak Kızımın Rasulullah’ın zevcesi olması senin yolunda mal harcamak —Hz. Ömer (r.a): bana üç şey sevdirildi. İyilikle emretmek kötülükten nehyetmek eski kaftan giymek —Hz. Osman(r.a): Dünyada bana üç şey sevdirildi. Aç doyurmak kuran okumak çıplak giydirmek —Hz. Ali (r.a): bende dünyadan üç şeyi sevdim: misafire hizmet etmek yaz gününde oruç tutmak düşmana kılıç vurmak —Hz. Hasan (r.a): Bana da üç şey sevimli geldi: geceleri namaz kılmak sözün doğrusunu söylemek hastaları ziyaret etmek —Hz. Hüseyin (r.a): Ben üç şeyi sevdim: Allah ’a. Muhabbet Allah için fukaraya şefkat Allah yolunda şahadet —Hz. Hamza (r.a): Bana da üç şey sevimli gelir: Ahde vefa emaneti eda cemaate devam —Hz. Ayşe: bana sevimli gelen üç şey: ana babaya ikram helal kazanç haramdan sakınmak —Hz. Fatıma ise: yetimlere şefkat komşuya ihsan fakir ve zayıflara merhamet Mikail (as): ağlayan göz zikreden lisan titreyen kalb —İsrafil (as): ilmiyle amil âlim sabırlı zahid acize yardım —Azrail (as): Allah ’a tevekkül Allah’ın kaderine rıza Allah ’ın emrine itaat —Cebrail (as): delalette olanları hidayet etmeyi Allah a itaatkâr olan gariplerle ünsiyet etmeyi darlık içinde olan ailelere yardım etmeyi VE..VE: —Cenab-ı Rabbul ‚lemin hazretleri buyurdu: sıkıntıları kaldırmak günahları mağfiret etmek ayıplari setretmek ya biz??