Elif’in İlk Namazı Elif, bahçeli küçük bir evde, kalabalık bir ailede yaşıyordu. Annesi, babası, abisi, dedesi, ninesi ve halasıyla birlikte çok mutluydu. Çünkü ailedeki herkesten her gün farklı farklı bilgiler öğreniyordu. Akşamları dedesi ve ninesi ile beraber Kur’an okuyor, yatağına yattığında annesinin onun için okuduğu hikâyeleri dinliyordu. Bahçe işlerinden iyi anlayan babasından, bahçenin ne zaman ve ne kadar sulanacağını, sebzelerin ne zaman toplanacağını, yabancı otların neden ayıklanması gerektiğini öğreniyordu. Halası ise ona ev işlerinde nasıl yardımcı olacağını gösteriyordu. Bir gün banyonun kapısı aralıkken, Elif dedesini abdest alırken gördü. Dedesi genellikle namaz kılmadan önce bu temizliği yapıyordu. Dedesi torununun, onu beklediğini görünce tebessüm etti. Abdestini bitirince torununun başını okşayarak odaya geçti. Namaz kılmak için seccadesini yere sermek isteyince, Elif: - Dedeciğim, sen zahmet etme ben sererim, diyerek ona yardım etti. Dedesi: - Güzel torunum, sen de benimle kılmak ister misin? Elif: - Evet isterim dedeciğim, çoktandır sizleri izliyorum. Ben de namaz kılmak istiyorum, dedi ve başını örtmek için annesinin başörtülerinden birini seçti. Çünkü kadınların namaz kılarken başını örttüğünü görmüştü. Dolaptan aldığı bir seccadeyi dedesinin seccadesinin yanına serdi. Dedesi ona nasıl namaz kılacağını teker teker öğretti. Beraber namaz kılıp dua ettiler. Namazı bitirdikten sonra Elif aklına takılan soruları dedesine sormaya karar verdi. Elif: - Dedeciğim neden namaz kılıyoruz? Dedesi: - Güzel kızım, Allah (c.c.) emrettiği için namaz kılarız. Namaz sadece Allah içindir. Namazda Allah (c.c.)’ı düşünür ve O’na dua ederiz. Elif: - Peki dedeciğim, her gün kılmamız gerekiyor mu? Dedesi: - Güzel torunum bize birçok nimet veren, bizi koruyan, gözeten Allah (c.c.)’a namaz kılarak şükretmemiz gerekir. Ayrıca dinimiz İslam’ın şartlarından bir tanesi de namaz kılmaktır, dedi. Elif dedesini dikkatli bir şekilde dinledi.Birlikte namaz kıldıktan sonra dedesinin boynuna sarıldı ve: - Dedeciğim, ben de sizler gibi bundan sonra Allah’ın bize verdiği nimetler için namaz kılarak O’na teşekkür etmek istiyorum. Namaz kılmaktan çok mutlu oldum. Namaz kıldıktan sonra içim sevinçle doldu, kendimi çok huzurlu hissettim, dedi. Gerçekten Elif’in kıldığı bu ilk namaz onu çok mutlu etmişti.