Dünya sağlık günü ve sağlık haftası ile ilgili şiirler Sağlık Öğüdü Seviyorsan canını, Vücuduna iyi bak. Kuvvetlendir kanını, İstersen çok yaşamak. Vakitli yat, erken kalk, Çok dikkat et zamana. Ne güzeldir çalışmak, Dinçlik verir insana. Sen yaşartsan bu vatan, Ancak yaşar, yükselir. Bunu bil, böyle inan, Varlık sağlıktan gelir. Vehbi Cem Aşkın Sağlık gibisi yok Ne aşk, ne para, Ne mal, ne mülk, Ne şan,ne şöhret, Hiçbirinin değeri yok, Sağlık olmayınca. Varsa yoksa sağlık. Sağlık varsa, Herşey güzeldir. Duvardaki leke bile, Kapının gıcırtısı bile, Güzel gelir insana. Var mı sağlık gibisi... Cengiz Çetik Sağlık ve doktorlar Dünyada en önemli şey sağlık. Sağlığımızı borçlu olduğumuz hekimler Ne derse yapar iyi beslenir; dinleniriz Ulu Atatürk ''Beni Türk hekimlerine emanet ediniz'' der... En küçük bir ağrıda ilaç alırız Geçmez ise doktora hemen ulaşırız Her ilaç gelmez bize ezbere yaşamayız Ey doktorlar iyiki varsınız, size minnettarız Niyazi Sakar Sağlam Kafa Sağlam bir kafa için, Sağlam bir vücut gerek. Tertemiz yiyin,için, Kuvvetlenin giderek. Bugün dünya yüzünde, Çok fakir ülkeler var. Gecesi gündüzünde, Aç kalan bebekler var. Beslenmeyen her insan, Mahkum hasta olmaya. Yataklara düşer can, Koşar derman bulmaya. Dünyada çok ülkede, Çok çeşit hastalık var. Hastalık her bölgede, Çoğu pislikten doğar. Kasım Kaplan Sağlık Sağlık cihanda en paha Servet bulamazsın Ölüm her gün bir adım yakın Yakıştıramazsın Bulabilirsen Yaşamalısın kendini Ondan da kaçmamalısın Ümit Fatma Uçar Sağlam Çocuk Elim temiz, yüzüm temiz, Saçım, başım, gözüm temiz. Siz de olun benim gibi, Sağlam olmak isterseniz . Temiz olan sağlam olur, Vücudunu iyi korur, Benim gibi her mevsimde, Hastalığa karşı durur. Sağlık benim arkadaşım, Yeni oldu tifo aşım, Benden korkar hastalıklar, Hastalıkla savaşırım... İ. Hakkı Talas Sağlık Sağlık gitti mi gelmez geri Sporunu bol yap kalma geri Çok yeme yemekleri Can boğazdan çıkar geri Sağlığımızın kıymetini bilelim Vücudumuzu çok iyi koruyalım Her gün duş alalım yıkanalım Yediğimiz içtiğimize dikkat edelim Cafer İşler Sağlık Dünyada en değerli varlık, Kime sorsan bu 'sağlık', İyi bak ki kendine, Sonra olmasın hastalık... En tehlikeli olan şey sigaradır, Bu tüm insanlığa çok zararlıdır. Ama akıllı insan, Sigaradan uzakta olandır. Başlangıçta; birşey olmaz dersin... Sonra hasta düşersin, Sağlığımı korumadım diye; Binbir dertlere girersin. Sağlık öyle değerli birşey ki, Mal bile onun yanında değersiz Madem bu kadar önemli, Dikkat edelim hepimiz. Ata Togan Yazıcıoğlu Sağlık Olmayınca kendisi neye yarar gerisi zaten başka şeyler onsuz zevk vermez ki! Evet sağlık herşeyin en önemlisi ondan sonra gelir gerisi Erdal Akkoyun Herşeyin başı sağlık Elbet zaman geçecek, Bu değişmez bir gerçek, Kader ne gösterecek Ömrü olan görecek Kimimiz mutlu olup, Ömründe huzur bulup, Gül gibi geçinecek Kimimiz üzülecek Üzülsek de ne fayda, Mutluluk az hayatta Hayat böyledir dostlar Tasa da, sevinçte var Kendim ve dostlar için Hayat da amaç niçin Dünyada büyük varlık Her şeyin başı sağlık Şükrü Topallar Önce sağlık sonra huzur ver bana şiiri Yaradan istemem varı serveti Önce sağlık sonra huzur ver bana Eksik etme hoş görüyü muhabeti Önce sağlık sonra huzur ver bana Her şey fani nefis boş heves gibi Altından saraylar bir kafes gibi Yok imiş saltanat bir nefes gibi Önce sağlık sonra huzur ver bana İnsan haklı olsun hakka kul olsun Ağzım tadı olsun yeter kül olsun Mekanım toprak dam yorgan çul olsun Önce huzur sonra sağlık ver bana Yüreyi dert gözü yaşlı eyleme El ayaktan edip yaşlı eyleme Menzili düz yolu taşlı eyleme Önce sağlık sonra huzur ver bana Namert ekmeğiyle karnım doyurma Sırrımızı sır bilmeze duyurma Umut derki mert dostlardan ayırma Önce sağlık sonra huzur ver bana Umut Suci Sağlığın kıymetini İlelebet sağlıklı olmak istersen eğer Ömrünce asla yeme yağlı koyun etini Genç kalarak yaşamak bütün dünyaya değer Bil hastalık gelmeden sağlığın kıymetini. Ciğerleri üşütme terli terli giyerek Fazla kilo insana zarar verir diyerek Tansiyonu yükseltme tuzlu tuzlu yiyerek Bil hastalık gelmeden sağlığın kıymetini. Undan, yağdan, şekerden bütün ömrünce korun İleriki yıllarda olmaz bedende sorun Nine ve dede diye seslensin size torun Bil hastalık gelmeden sağlığın kıymetini. Ağır yağlı yiyenler hastanede çok yatar Hafif yağsız yiyenin kalbi sağlıklı atar Tüm sebze ve meyveler canımıza can katar Bil hastalık gelmeden sağlığın kıymetini. Yoksa insanoğlunun boğazının fermanı Daha sonra bulunmaz dertlerinin dermanı Bilinçli beslenerek temiz tut temiz kanı Bil hastalık gelmeden sağlığın kıymetini. Şükrü Öksüz