Hayat Herkese Güzel Gücünüz yerindeyse, Sağlıklıysa başınız, Bir sakat görürseniz, Sevgiyle yaklaşınız. İnan kimse istemez, Eksik olsun bir yeri. Sağlamsan yavrum şükret, Değerlendir günleri. Özürlü kardeşlerim, Asla üzülmeyiniz. Hayat herkese güzel, Bizlerse sizinleyiz. Mehmet Şahin Engelli Hayat Engelli deyipte geçmemeli Hayatı nasıl yaşıyor düşünmeli Sonuçta o da bizim kardeşimiz Sahip çıkıp korumak görevimiz Bir vakıf kuruluşuna Gidip ziyaret etmek gerekli Elinden öpüp, okşamak gerekli İnsan insana değer vermeli İnsanlık sözde değil Kalpte ,ruhta ,bedende olmalı Engeliyi görünce vazifesini yapmalı İnsan insana değer vermeli Nursena Karakoç. Ben Bir Engelliyim Ben bir engelliyim Herkes gibi Koşmak,yürümek Görmek ,duymak istiyorum. Ben bir engelliyim Arkadaşlarımla ders çalışmak Kırlarda koşmak Okula gidip gelmek istiyorum. Ben bir engelliyim Annemin elinden tutup Parklarda yürümek Babamla top oynamak istiyorun. Şirin Takatürkmen. Engelliler Onlar da bizim gibiler Sadece özürlüler Onlar istemediler bunları Siz de görün şunları Bunları bilmeliyiz Onlara saygı duyup Sevgi göstermeliyiz Kucak açıp yardım etmeliyiz İyi ve güler yüzlü olan Onları hep aydınlatan Onları sevgiyle kucaklayan Hep siz olun arkadaşlar İnsanların baş tacı Özürlüler yuvası Cehaletin ilacı Özürlüler anısı Her yılda kutlanır Dünya özürlüler günü Herkes bilir bu günü Dünya özürlüler günü Ebru Yağlıoğlu.