Özürlüler Günü İlgili Şiirler Engellileri sevmeliyiz Engelileri sevmeliyiz Onlar sevilmeyi istiyorlar İlgi saygı istiyorlar Onların hakkı var sevilmeyi övülmeyi Ama insanlar öyle deyil ki Hor görmesinler hakir görmeyecekler Bu onların sevgi deyil sadece üzüntü Onların da istedigi bu sevilmeyi İnsanlar gibi çoçular gibi Bizler engelililere ilgi göstermeliyiz sayip çıkmalıyız Sevmeli saymalı onları Biz de bir gün engelli olabiliriz unutmayalım Bizlerde engellilerin yardımına kosmalıyız Keşke insanlar bu kadar sevgi saygılı Hoşgörülü olsalar ne güzel olurdu Engellileri sevmeliyiz Sevgiyi eksik etmeyelim Siz gözümüz Siz kulağimiz Siz kolumuz Siz ayağimiz olun Bizim hiçbirşeyimiz olmuyorsaniz Bari rahat birakin Bize acayip bakmayın Gözümüz olmasa da Verilen sevgiyi görebiliyoruz Kulağimiz duymasa da Güzel sözleri hisedebiliyoruz Kolumuz ayağimiz olmasa da Hayalimizde koşup oyanayabiliyoruz Aklimiz çok şeye ermese de Gözlerinizdeki sevgiyi ve nefreti okuyabiliriz Sevgiyi yüreğinizden eksik etmeyiniz Üç Aralık Dünya Özürlüler Günü Bu gün “Üç Aralık Dünya Özürlüler Günü “ Bu konuda duyarlı olmalıyız, el ele Dernek ve kuruluşlar, herkes tutsun sözünü Engelliler adına devletin desteğiyle Yasalar düzenlensin, bitsin çekilen çile. Gereken haklar için sözler lafta kalmasın Dört duvar arasında kimse mağdur olmasın Tahsil ve eğitimde güçlükler çekilmesin Tesisler kurularak, devletin desteğiyle Çağdaş yaşam sağlansın, bitsin çekilen çile. Özürlü olma hali, ne suçtur ne de ayıp Anne babalar için, maddi manevi kayıp Acımak değil çare, sorunları gözleyip Yaşam nimetlerinden, devletin desteğiyle Onlar da nasiplensin, bitsin çekilen çile. Durumlarına uygun, araçlar nitelikli Alt yapı tasarımı, değişsin öncelikli Konutlarda kullanım, erişim yönelikli Yapılanma sağlansın, devletin desteğiyle Ulaşım yenilensin, bitsin çekilen çile. Koruyucu imkânlar, fedakârlık, özveri Mesleki eğitimler yetişmeyi, kültürü Sağlanan iş, güvence bireylere getiri Sağlıklı toplum için, devletin desteğiyle Seferberlik başlasın, bitsin çekilen çile. Devlet ve kuruluşlar bu ayıba son versin Şartlara uygun haklar, yasalar kabul görsün Özürlü vatandaşlar, eş değer yaşam sürsün Sağlanan güvenceyle, devletin desteğiyle Herkesin yüzü gülsün, bitsin çekilen çile. Gülşen şenderin Özürlüler Alemi Kör olanlar, Yüreğiyle, elleriyle görür. Siz hiç dalga geçmeyin, Sizin de başınız gelir. Duyma özürlü olanlar, Yüreğiyle duyarlar. Siz hiç dalga geçmeyin, Sizin de başınız gelir. Dalga geçmek kötü bir şeydir, Siz hiç dalga geçmeyin. Sizin de başınıza gelir Özürlülere yardım edin. Engin Kuşer Kör ile kötürüm — Bak arkadaş, ne ben sağlam Bir adamım... — Ne ben tamam Bir insanım. — Ben kötürüm, — Ben de körüm; Hem anadan doğma körüm, Ben düşündüm ki ikimiz Tam bir insan olmak için Her şeye malikiz: Senin kuvvetli bacakların var. Benim gözlerim de bakar. Ben senin gözün olurum. Gecen, gündüzün olurum. — Ben de sana bacak, ayak —Öyleyse hiç düşünme, kalk! Senin için Ben bakarım ve görürüm — Ben de seni istediğin Yere alır, götürürüm. Böyle işte; İki mihnet birleşince Bir teselli hasıl olur, Mihnetliler de kurtulur. Tevfik Fikret Hayat herkese güzel Gücünüz yerindeyse, Sağlıklıysa başınız, Bir sakat görürseniz, Sevgiyle yaklaşınız. İnan kimse istemez, Eksik olsun bir yeri. Sağlamsan yavrum şükret, Değerlendir günleri. Özürlü kardeşlerim, Asla üzülmeyiniz. Hayat herkese güzel, Bizlerse sizinleyiz. Mehmet Şahin