Duanın hiç bir işe yaramaması

Konusu 'Dini Sorular Ve Cevapları' forumundadır ve bilimseldüsünce tarafından 8 Eylül 2016 başlatılmıştır.

1. bilimseldüsünce

bilimseldüsünce Kayıtlı Üye

Eğer bir tanrı varsa neden dualar sonuçsuz kalıyor,Dua etmek noel babanın uçan geyikleri ile gelip evin bacasından oyuncak bırakmasını beklemekten farksız değil mi?görmediğin bir tanrıdan dua ederek birseyler istiyorsun sizofrenik insanlarda aslında var olmayan şeyleri varmış gibi görüyorlar.dua etmek sizofrenik bir duruma benzemiyor mu?

2. saadet

saadet Moderatör Admin

Görünmemesi olmadığı anlamına gelmiyor. çaya şeker atarsın karıştırırsın şeker görünmez ancak içinde şeker vardır. Ben bunu istiyorum deyip gerçekleşmesini beklemek akılsızlıktır. Mesela Allah'dan bir çocuk bir bisiklet için dua etti ancak duası gerçekleşmedi. Neden? Allah çocuğun duasının gerçekleşmesini istemediği için mi?(HAŞA!) o bisikletle belki kötü kazalar geçirecek onun için hayırlı değildir belki. Ve her dua gerçek olsaydı direk cennete gitmek için dua ederdik ve namaz kılmadan hiçbir ibadet yapmadan cennete giderdik. Bunlarda duaların hiç kabul olmadığı anlamına gelmiyor.

Beyza bunu beğendi.
  3. bilimseldüsünce.

bilimseldüsünce. Kayıtlı Üye

Bu yazdıklarına kendinde inanmıyorsun değil mi?Bu ne şimdi noel babanın görünmüyor olması var olmadığı manasına mı geliyor ya da örümcek adam ya da batman çok komik.Şimdi her noelde oturup noel babanın gelmesini beklesen bu normal birşey mi olacak.

Ayrıca madem bisikletten örnek vermişsin bu aşağıdaki bisiklet örneğine ne diyeceksin;

Çocukken her akşam yatmadan önce Tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim.

4. bilinmzzdoğrular

bilinmzzdoğrular Kayıtlı Üye

noel baba uydurması ile Bu alemi yaradan yüce Allahı kıyas yapan gerizekalı sen yanlışın ve doğrunun ne olduğunu öğren öyle gel bilimseldüşünce yapmış bide adını . sen ismini şizofrenik düşünce yapman lazım

5. bilimselldüsünce

bilimselldüsünce Kayıtlı Üye

Neden hakaret ediyorsun insan gibi soru sormuşuz insan gibi cevap verebilirsiniz değil mi haa verecek cevabınız yok belliki.neden bir şeye körükürüne inanayım.

“Eğer insanları, düşündüklerine inandırırsanız, sizi severler. Gerçekten düşündürürseniz ise, sizden nefret ederler.”
    Don Marquis

6. bilimselldüsünce

bilimselldüsünce Kayıtlı Üye

"İnanmak, düşünmekten kolay. Bu yüzden, düşünenden çok inanan var."
    Bruce Calvert