Dua Etmenin Önemi Nedir? Kadir Gecesi Duası Dua Etmenin Önemi Nedir? Dua Cenab-ı Allah'a yalvararak isteğini dile getirmektir. Allah ( c.c) dua eden müslümanı çok sever. Dua etmeyene gazap eder. Dua müminin silahı, dinin temel direklerindendir dua.Yerleri gökleri aydınlatan bir nurdur. Dua gelmiş olan dertleri, belaları giderir.. gelmemiş olanların da gelmelerini de önler. Cenab-ı Allah ( c.c.) " Bana halis kalp ile dua ediniz! Böyle duaları kabul ederim." buyurmuştur. Dua etmek; namaz, oruç gibi ibadet sayılır. Allah ( c.c) Bana ibadet yapmak istemeyenleri, zelil ve hakir yaparım, Cehenneme atarım." buyurmuştur. Cenab-ı Allah ( c.c) her şeyi sebebiyle yaratmıştır. Nimetlerini sebeplerin arkasından göndermiştir. Zararlı dertleri defetmek için ve faydalı şeyleri vermek için de , dua etmeyi sebep etmiştir. Kadir gecesi Duası Hadis-i Şerif Peygamberimiz şöyle buyuruyor; " Dua ibadetin asıl ve özüdür. Allah katında duadan makbul bir şey yoktur. Dua yetmiş türlü kazayı önler. Ömrün bereketini artırır." ( Tirimiz ) Hz Aişe (r.a) validemiz buyurdu ki: Ya Resullulah (s.a.v.) Kadir gecesine yetişirsem nasıl dua edeyim? diye sordum .Efendimiz şöyle buyurdu; “Allahümme inneke afuvvün kerimün tuhibbül afve fağfü anni” Anlamı: Allahım sen affedicisin, affetmeyi seversin beni affet. "Laihahe illahül hakimül kerimü sübhane rabbis semavati sebği ve rabbi arşil azim." Hz. Peygamberimiz ( s.a.v) “Her kim bu duayı üç defa okursan sanki Kadir Gecesini idrak etmiş gibi sevaba nail olur.” -Kim sadakatla aşk ile Kadir gecesinde bu mübarek kelimeyi 3 defa söylerse birincisinde Allah(c.c) mağfiretine nail olur. İkincisinde cehennemden kurtulur, üçüncüsünde cenneti kazanmış olur. buyurmuştur. (Et-tuhfetül marziyye) * Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyil azim.