Doğumu Kolaylaştırmak İçin Okunacak Dua

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve saadet tarafından 18 Mart 2018 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Doğumu Kolaylaştırmak İçin Okunacak Dua

Hz. Muhammed ( s.a.v) şöyle tavsiye etmiştir:

Doğum yapacak bayanlar doğumun kolay olması için önce Âyete’l-Kürsi okunur, ardından Felâk ve Nâs) süreleri okunur. Arkasından da şu âyeti kerime okunur:
    Duanın Okunuşu;
    * Araf süresi 54.; "İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin.

Duanın Anlamı;
    Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah’tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O’nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir.
    Ferahlamak için İnşirah ( elemneşrahleke ) suresi okumak

Rabbie yessir duasını okumak.
    Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi’l-hayr.
    Anlamı:
    Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla tamamla!

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm.
    Anlamı:
    Âlî ve Azim olan Allah’tan başka güç ve kuvvet verecek yoktur.

(Tevbe, 129).Hasbiyallahu La İlahe İlla Hüve Aleyhi Tevekkeltü ve Hüve Rabbül Arşil Azim.

Anlamı:
    Allah bana yeter, O’ndan başka ilah yoktur. Ben yalnız O’na dayanırım. Çünkü O, büyük Arş’ın, muazzam hükümranlığın sahibidir.

(Al-i İmran, 173) Hasbünallahu ve ni’mel Vekil
    Anlamı:
    Allah bize yeter. O ne güzel vekildir!