Doğa Şiirleri 4 Kıtalık Ağaç diyor ki Ben küçücük bir ağacı Yurdumun bir bahçesinde Topraklar tüterken gölgem Dallar da çiçeklensin de. Her şeyimle yararlıyım, İnsanoğluna dünyada, Çiçeğim, yaprağım, gölgem İri dallı zerdalimle. Kuşlar mutlu şarkısını Hep dalımda söylerler, Şen arılar vızır vızır, Kokuma koşup gelirler. Sakın sakın dalımızı, Çocuklar çekip kırmayın. Çakınızla gövdemizde Derin yaralar açmayın. Yazan: Halim Yağcı oğlu Yeşil Dünya Yeşil Dünya'nın içindeki En güzel çocuk palmiye ağaçları Gülüp koşuyorlar sanki Yemyeşil yaprakları Yeşil Dünya'nın içindeki Annedir çam ağaçları Ormanların neşesi Sevdikleri yerlerdir okulların baçesi Yeşil Dünya'nın içindeki Çok tatlıdır incir ağaçları Çok ballıdır inciri Yapışkandır yaprağı Yeşil Dünya güzelliklerle doludur Güzel ağaçları görmek huzurdur mutluluktur Ağaç kesimleri en büyük sorunumuzdur Ağaçsız bir Dünya yalnızlıktır boşluktur... Pınar Arslan Doğanın Güzelliği Bu Gün Çiçekler Açıyor, Tabiat Seni Çağırıyor. Bütün Doğa Şenleniyor, İçimde Sevgi Çoğalıyor. Her Tarafta, Mis Gibi Kokular Yayılıyor. Kuşların Ötüşü, Doğayı Canlandırıyor. Doğa Seni İçine Çekiyor, Seni Koklamak İçin. Ağaçlar İse, Meyveler Veriyor. Bütün Dünya, Doğayı Seviyor. Çünkü Doga, Dünyanın Kalbi. Ağaçtım bir zamanlar Ağaçtım Bir Zamanlar... Yapraklar ve çiçekler verdim dal dal Dallarımda meyvalar verdim bal bal... Sevgililer suda gezinsin diye Sert göğsümden onlara verdim sandal. Gölge verdim altımda oturacak, Dalımda kuruldu ipten salıncak, Çizilen kâlple aşk bilinsin diye Gövdem,bağrım oyuldu bıçak bıçak... Kuşlar dallarımda flört ettiler Yuva kurup yavrular büyüttüler, Gözle görüp içine sinsin diye Yuvadan uçurmadan eğittiler... İhtiyarlık şimdi beni de buldu Yaprağım,çiçeğim,kuşlar kayboldu... Kuru boş yer işgâl etmesin diye Gövdem parça parça yakacak oldu... Yazan: Alper Kürük İlkbahar Yağmur geçti kar geçti Soğuk rüzgarlar geçti Güneşli bahçelerden Güzel çocuklar geçti Meliyor kuzucuklar Seviniyor çocuklar Ağaçlar dallar taktı Bin bir renkli boncuklar Taze hayattır bahar Ne çok ışık renk saçar Gezdirin eğlendirin Gürbüz olsun yavrular Rüzgarlar ese ese Hayat verir herkese Civciv bile kapanmaz İlkbaharda kümese Aka Gündüz Doğamı çok seviyorum Cıvıl cıvıl böcekler Işıl ışıl çiçekler Çeşit çeşit güller Doğanın simgesidir karanfiller Kırlar,Ormanlar,Çağırlar Bağlar bahçeler hepsi birdirinden güzel Vakit vakit sümbuller renk renk menekşeler Doğanın güzelliklerini anlatır yeşillikler Bol bol çimenler Doğayı süsler Sevgi ile büyür yetişir ağaçlar Güneştir onun sevgisi Dereler nehirler akar ülkemizden Toprağına taşına vurulmuşum Ahşu güzel doğamıza Huzur verir cıvıl cıvıl kuşlar