Cuma Gecesi Her kim cuma gecesi kehf suresini okursa, kendisiyle Kabe arası o kişi için nur gibi parlar. Enes radıyuallah anh dan rivayet edildiğine göre, cuma gününde ve gecesinde bana çok salat okuyun böyle yapana kıyamet gününde şahit ve şefaatçi olacağım.(beyhaki) 1-Ebû Hureyre ve Enes b.malik rivayetiylecuma gecesi akşamla yatsı arası 2 rek'at salatu'l-valideynnamazi kimak,sevabini anne ve babaya bagişlamak onlarin hakkini ödemiş gibi sevaba denktir.buyrulmustur... ibni Ömer (ra) rivayetile bildirildigi uzre, cuma gunu veya gecesi 'sure-i kehf'okumak çok sevaptir.2 cuma arasinfaki hatalarin affolur ve fitnelerden korur.okuyan için semaya nur yukselir Yine bu surenin fazileti hakkinda muslim ve taberani'nin rivayetiyle efendimiz (asm) şöyle buyurmustur; Azamet ve fazilet bakimindan yerle gok arasini dolduran sureyi size haber vereyim mi?O ' kehf ' suresidir... Basindan 10 ayet okumanin çok buyuk sevabi vardir.onu ezberleyip okumaya devam eden,deccalin fitnesinden korunmustur(muslim) Kim kehf suresi'nin sonundan 10 ayet okursa,deccal çıksa ona zararı dokunmaz(taberânî) 2-peygamberimiz (s.a.v) her kim bana cuma gecesi 100, cuma gunu de 100 salavat getirirse ,başka bi hadiste ' cuma günü bana 1000 salavat getirirse' dünyadayken cennetteki yerini görmeden olmez buyurur.(enes b.malik-(ra)-ve birçok sahabe rivayet etmiştir) 3-Hadis-i şerifte peygamberimiz (s.a.v) 'secde' ve 'mülk' u okumadan uyumazdi.kurtarıcınız olan 'secde suresi'ni okuyunuzdiye buyrulmuştur (suyuti) 4- Cuma gecesi ve cuma gunleri kıyamet suresini okuyan,ahiret ve kıyamet zorluklarından kurtulur buyrulmuştur. (bknz.surelerin fazileti:Yusuf Tavasli) 5-Ebû Hureyre(ra) rivayetiyle peygamberimiz (s.a.v)şöyle buyurur; Her kim cuma gecesi 'Duhan' suresi okursa gunahları bagışlanır Başka bir hadiste cuma gece okuyan için 70 bin melek istigfar eder buyurmuştur peygamberimiz (s.a.v). 6-peygsamberimiz(s.a.v) şöyle buyurmustur; Azamet ve fazilet bakimindan yerle gök arasını dolduran sureyi size haber vereyim mi?O ' kehf ' suresidir... Basindan 10 ayet okumanin çok buyuk sevabi vardir.onu ezberleyip okumaya devam eden,deccalin fitnesinden korunmustur(muslim)