İslami sözler facebookta paylaş -İlimle geçen bir gece , ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. Hz.MUHAMMED -Ey Rabbim varlığımı rızanın yollarına kurban eyle.Kalbime her daim adını andır. Her daim aşkın ile yandır.. -Birliğin kederi, ayrılığın safasından daha hayırlıdır (Yahya bin Muaz) -Kesilmiş koyuna derisinin yüzülmesi elem vermez (Hz Esma) -Güzel ahlak; bağışlayıcılık, sabır ve tahammüldür (Hasan-ı Basri) -Her nefis ölümü tadacaktır! Sizi imtihan etmek için hayra ve kötülüğe mübtela kılarız. Hepiniz en sonunda bize döndürüleceksiniz. -Yaptığın iyilik sebebiyle seviniyor , Ve Yaptığın kötülük sebebiyle üzülüyorsan , sen MÜMiN'SIN ... Hz.MUHAMMED(s.a.v) -Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz ..Hz Ali -Sevdiklerinize “gül” verin. Gülünüz yoksa, “gülüverin”…!Hz. Mevlâna -Bir insan bilmiyorsa ne istediğini, hem seni ziyan eder , hem kendini.. Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi, emin olmadığın Sevgiye teslim etme kendini.Hz. Mevlâna -ALLAH ile arasını düzeltenlerin, İnsanlar ile arasını ALLAH düzeltir. -Dünyadaki en huzursuz insan, kalbinde hased ve kin olan insandir. -Gezdim yemeni sami ettim ilim talep meger ilim birsey degilmis illa edep illa edep. -Cevahir var iken pul neye yarar, aczini bilmeyn kul neye yarar, herkes bir yol tutturmus gidiyor Mevlaya varmayan yol neye yarar. -Insan dini kadar insandir, dünya yalandir, önemli olan tek gercek sey imandir, ona sigindiginda ruhunu huzur kaplar ve benligin daima mutlu kalir. -Seni ruhuma cemre diye damlatmadıktan sonra ben bu bedende neyleyeyim? Aşk da sen, hasret de sen, ben de sen…Hz. Mevlâna -Öyle ucuz değil Gül Koklamak… Gül tutan ele diken batmalı… Bir Aşk’a gönül veren… O Aşk’ının kapısında yatmalı.Hz. Mevlâna -Geceleyin secde ederek ve ayakta durarak boyun büken, ahiretten çekinen ve rabbinin rahmetinden dileyen kimse inkar eden kimse gibi olurmu? -Kainatta en yüksek hakikat imandır, imandan sonra namazdır. -İnsanın sözü hikmet, bakışı ibret ve susması ders olmalıdır. -Kula bela gelmez. Hak yazmadıkça, Hak bela yazmaz. Kul azmadıkça.. -Nefis üç köşeli dikendir, ne türlü koysan batar. (Mevlana) -Geçmişler geleceğe, suyun suya benzemesinden daha çok benzer. (İbni Haldun) -İnce sözler keskin kılıca benzer, kalkanın yoksa geri dur. (Mevlana) -Gerçek zengin, bilgisi çok olan insandır. (Hz. Ali (r.a)) -Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol. (Mevlana) -Zalimler için yaşasın cehennem. (Bediüzzaman Said Nursi) -Korkuyorum, birgün biri çıkıp “Ey İnsanoğlu !” diyecek ve kimse üstüne alınmayacak. | İlhan Berk | -Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır. (Bediüzzaman Said Nursi) -Tatlı suyun başı, kalabalık olur. (Mevlana)