Dua Cuma Günü Sela ve Ezan Arasında 9,10 ve 11 Cuma Suresi Okumanın Önemin

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve saadet tarafından 29 Kasım 2018 başlatılmıştır.

  1. saadet

    saadet Moderatör Admin

    Cuma günü Sela ile Ezan arasında 9,10 ve 11 Cuma Suresi okumanın önemi.
    Cuma Günü Sela ve Ezan arasında 9,10 ve 11 Cuma Suresi okumanın önemi
    Cuma günü islam alemi için bayram olarak kabul edilen önemli bir gündür. Bugün de Cuma namazı gibi Müslümanlara has özel bir namaz ve her duanın makbul sayıldığı bir Cuma vakti vardır. Cuma gününde duaların kabul olduğu vakitlerde müslümanlar ellerini açar ve Cenab-ı Allah’a dua bulunurlar

    Cuma günü müslümanların için neden hayırlı
    Hz. Peygamberimizin şöyle buyurmuştur "Güneşin doğduğu en hayırlı gün cumadır; Âdem o gün yaratılmış, o gün cennete girmiş ve o gün cennetten çıkarılmıştır; kıyamet de cuma günü kopacaktır" (Müslim, Cum'a, 18)

    Cuma günü Sela ile Ezan arasında yapılacak dua

    Bir kimse Cuma günü Sela ile Ezan arasında Cuma Suresinin 9,10 ve 11. Ayeti kerimeleri 3 defa okursa O kişinin eline o hafta İçinde Cenab-ı Allah( c.c) helal para geçer.



    Cuma Suresinin 9,10 ve 11. ayetleri
    يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا نُودِي لِلصَّلَاةِ مِن يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَى ذِكْرِ اللَّهِ وَذَرُوا الْبَيْعَ ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ ﴿٩﴾

    فَإِذَا قُضِيَتِ الصَّلَاةُ فَانتَشِرُوا فِي الْأَرْضِ وَابْتَغُوا مِن فَضْلِ اللَّهِ وَاذْكُرُوا اللَّهَ كَثِيرًا لَّعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ ﴿١٠﴾

    وَإِذَا رَأَوْا تِجَارَةً أَوْ لَهْوًا انفَضُّوا إِلَيْهَا وَتَرَكُوكَ قَائِمًا قُلْ مَا عِندَ اللَّهِ خَيْرٌ مِّنَ اللَّهْوِ وَمِنَ التِّجَارَةِ وَاللَّهُ خَيْرُ الرَّازِقِينَ ﴿١١﴾

    Cuma Suresinin 9,10 ve 11. Türkçe Okunuşu
    62/CUMA-9 ; Yâ eyyuhâllezîne âmenû izâ nûdiye lis salâti min yevmil cumuati fes’av ilâ zikrillâhi ve zerûl bey’a, zâlikum hayrun lekum in kuntum ta’lemûn(ta’lemûne).
    62/CUMA-10 ; Fe izâ kudiyetıs salâtu fenteşirû fîl ardı vebtegû min fadlillâhi vezkurûllâhe kesîran leallekum tuflihûn(tuflihûne).

    62/CUMA-11 ;Ve izâ raev ticâraten ev lehveninfaddû ileyhâ ve terakûke kâimâ(kâimen), kul mâ indallâhi hayrun minel lehvi ve minet ticârati, vallâhu hayrur râzıkîn(râzıkine).

    Cuma Suresinin 9,10 ve 11. Tefsiri,Anlamı
    Ey iman etmiş olan kimseler! Cuma günü o (cuma) namaz(ı) için (ezan okunularak) çağrıda bulunulduğu zaman, hemen Allâh’ın zikri (olan cuma namazının ikamesi)ne koşun ve alış-veriş (gibi tüm muameleler)i bırakın! İşte size! Bu (, alış-verişin geçi ci kârından) sizin için daha iyidir! Eğer (kalıcı olan hayır ve şerri) bilmekte bulunmuş olduysanız (, son suz ticareti tercih edersiniz)!

    Artık o namaz bitirildiği zaman, hemen yer (yüzün)de dağılın, Allâh’ın fazlından (kârınızı) ara yın ve Allâh’ı (anmayı sadece namaza tahsis etmeyip, tüm hallerinizde O’nu) çokça zikredin, tâ ki siz (iki cihan saâdetine kavuşarak) felah (ve kurtuluş)a eri şebilesiniz!

    (Habibim!) Onlar bir ticaret ya da eğlendirici bir şey gördükleri zaman, (senin etrafından) dağılıp ona doğru yöneldiler ve seni (minberin üzerinde) ayakta bıraktılar! De ki: “Allâh katında bulunan (sevap)lar, eğlenceden de ticaretten de daha hayırlı dır (, zira âhiret mükâfatı kalıcı ve kesindir, dünya menfaatleri ise kalıcı olmadığı gibi, gerçekçi de değildir). Zaten (kullar hiçbir şey yaratma imkânına sahip olamayıp, temin ettikleri imkânlar da sebebiyetten öte geçemediğine göre,) rızık verenlerin en hayırlısı ancak Allâh’tır!"