Güzel sözler Cuma Günü Salavat Getirmenin Önemi

Konusu 'Cuma mesajları' forumundadır ve Beyza tarafından 22 Ekim 2013 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Cuma Günü Salavat Getirmek

Cuma günü Cenabı Hakk'ın müslümanlara mübarek kıldığı özel ayrıca faziletli bir gündür.
    Cuma günü Perşembe akşamından başladığı için Cuma gününün gecesini zikir dua ve ibadete has kılarak ahlaki ve ailevi açıdan alışkanlık haline getirebiliriz. Bu yeni yetişen nesilleri manevi gelişim dahası ahlaki yapılarına katkı sağlayacak, manevi bir rahmet atmosferine katkı sağlayacağı gibi bizide o camiaya dahil edecektir.

Öte yandan Fahri Kainat Efendimiz [s.a.v] cuma günü eşref saatinin müjdesini vermiştir. Gelen rivayetlerde o gün öyle bir an varki kulun duası Cenabı Hak tarafından asla geri çevrilmez.
    Cuma günü yapılacak hayır hasenatın içerisinde en mühim olan bir taneside Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselam salavatı şerif okumak. Fahri Kainat Efendimiz [s.a.v] bir hadisi şeriflerinde; " Cuma günü bana çokça salavat getirin. Çünkü, Cuma , meleklerin şehadet ettiği şahitli bir gündür. Bana salavat getiren bir kulun sesi, nerede olursa olsun bana ulaşır" buyurmaktadırlar.

Cuma günü yapabildiğimiz çok sayıda salavatı şerif çekmeliyiz. Başka rivayetlere dayalı salavatları okumamız caizdir. Fahri Kainat Efendimiz [s.a.v]'i hissederek içten yapacağımız salavatı şerifeler manevi anlamda iki cihan Serveri ile bize ünsiyet kazandıracaktır.
    اللهم صلى على سيدنا محمد و على آل سيدنا محمد

[Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhhammed]

[Ey Allah'ım. Efendimiz Hz. Muhammed'in (as) üzerine salet ve selam olsun ve O'nun pak temiz ailesinin üzerinede salat ve selam olsun.]Tüm dünya müslümanlarının Cuması mübarek olsun.