Cuma günleri bin defa okunacak salavat-ı şerife Salavatın Fazileti: Bu salavat-ı şerifeyi bir defa okumak, yedi yüz bin salavat-ı şerife okuma fazilet ve değerindedir.Cuma günleri biner defa okuyan kimse iki cihan saadetini elde eder. Cuma günleri bin defa okunacak salavat-ı şerife arapçası Cuma günleri okunacak salavat Manası: Allahım! Efendimiz Muhammed'e Senin ilminde bulunanlar sayısınca ve mülkün devam ettiği sürece salat ve selam eyle. Seyyidül İstiğfar Arapçası Seyyidül İstiğfar Duanın Anlamı: “Allah’ım! Sen benim Rabbimsin! Beni sen yarattın. Ben senin kulunum; gücüm yettiğince ezelde sana verdiğim sözümde ve vaadimde durmaktayım. Yaptığım kötülüklerin ve işlediğim kusurların şerrinden sana sığınırım. Bana lütfettiğin, üzerimdeki nimetlerini yüce huzurunda minnetle anıp, itiraf ederim. Aynı şekilde günahımı da itiraf ederim. Beni bağışla; çünkü senden başka hiçbir kimse günahları affedip bağışlayamaz.” Seyyidul İstiğfarın Duanın Fazileti: Şeddâd İbni Evs (rananh)’den rivayet edildiğine göre Hz. Muhammed (s.a.v.), Seyyidu’l-istiğfarın; “duaların efendisi, istiğfârın en üstünü” olduğunu; bu itibarla, her kim bu duayı, sevabına ve faziletine bütün kalbiyle inanarak gündüz okur da o gün akşam olmadan ölürse cennetlik olacağını, yine her kim, sevabına ve faziletine gönülden inanarak gece okur da sabah olmadan ölürse yine cennetlik olacağını ifade buyurmuşlardır. (Buhari ) Manası: Hz. Muhammed (s.a.v) buyurdular ki : bir topluluk Allah ı zikir etmek için toplandığı zaman , melekler o topluluğun etrafını sarar ve onlara rahmet ve bereket iner. Ve Allah da onları kendi yanında zikir eder. Manası: Allah´tan başka ma´bud yoktur. Allah birdir; O´nun ortağı yoktur. Mülk O´nundur ve hamd O´na mahsustur. O, herşeye kâdirdir Fazileti: Sözünü her gün yüz defa söylerse, bu kendisi için on köle âzâd etmeye denktir. Aynı zamanda kendisine yüz iyilik yazılır ve defterinden de yüz kötülük silinir. O gün akşama kadar şeytanın şerrinden korunur. Bu sözleri kendisinden daha fazla söyleyenler müstesna, hiç kimse de onun yaptığından daha üstün bir amel yapmış olmaz. İstiğfarın Fazileti: Kim ki istiğfarı çok yaparsa, Cenab-ı Allah (c.c.) da ona her çeşit üzüntüden ferahlık, her darlıktan çıkacak hayırlı bir yol verir. Ve beklenmedik yerden onu rızıklandırır. Salavat getirmenin fazileti: Dua ile sema arasında bir engel vardır. Üzerime salavat getirilince engel açılır, dua yerine ulaşır. Bana en yakın olanlar, üzerime çok salavat getirenler olacaktır. Üzerime salavat getirilmeden yapılan hiç bir dua kabul olunmaz. ZİKİRDEN SONRA YAPILAN TÜRKÇE DUASI