Çocuk 3 ve 4 yaşında sabah-akşam, uyku, yemek ve de içecek dualarını telkin etmeliyiz. Çocuklar duaları dinleyerek, onları ezberleyerek ve ruhunu Allah ile sağlam bir bağ ile bağlayacak. Ruhu gelişecek ve de fıtratı sapmadan beri olacaktır. Sabah uykudan kalkınca yapılacak dua O Allah'a hamd ederim ki, beni öldükten sonra dirîlten O'dur. Öldükten sonra dirilmemiz de O'na aittîr. Yemeğe Başlarken Okunacak Dua Allâh'ım! Bize rızık verdiğin şeylerden bize bereket ver ve de bizi ateş azabından koru. Allâh'ın ismiyle. Yemekten Sonra Okunacak Dua Benden bir güç ve kuvvet olmaksızın bu yemeği bana yediren ve onu bana rızık yapan Allah'u Teala'ya hamd olsun. Yatağa Yatarken Okunacak Dua Allah'ım senin isminle ölür ve dirilirîz. Üzüntüden kurtulmak için okunacak dua Ey ezeli ve ebedi olarak diri olan ve kainatı ayakta tutan Yüce Allah'ım! Senin rahmetinle Senin yardımını istiyorum. Çok sıkıntı anında okunacak Dua Ya Rabbim! Senden başka ilâh yoktur seni noksan sıfatlardan tenzih ederim ben gerçekten nefsîne zûlmedenlerden oldum. Evden Çıkarken Okunacak Dua Allâh'ın adıyla Allah'a tevekkül ettim. Güç, kuvvet Allâh'tandır. Bir Şey Kaybolduğunda Okunacak Dua Olur ki Râbbimiz bize bundan daha hayırlı olanını verir. Artık bizler Rabbimize yöneldîk.