Cemi Takdim Nasıl Yapılır

Konusu 'Dini Sorular Ve Cevapları' forumundadır ve Beyza tarafından 19 Ekim 2013 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Cemi Takdim Nasıldır

Cemi takdim. Öğle ezanı okunduktan sonra öğle ve ikindi namazları birleştirilerek kılınır. Buna "Cem-i takdim" denir. Öğle ve ikindi namazı birleştirilerek şöyle kılınır:
    Ezan okunduktan sonra, önce öğlenin ilk sünneti kılınır. Sonra kamet getirilerek öğlenin farzı eda edilir. Selam verildikten sonra teşrik tekbiri getirilir. Ardından tekrar kamet getirilerek ikindi namazın farzı kılınır. Selam verdikten sonra teşrik tekbiri getirilir.Böylelikle öğle ve ikindi namazı bir ezan ve iki kametle eda edilmiş olur.
    Bu iki farz namazı arasında başka namaz kılmak mekruhtur. Bu nedenle öğlenin son sünnetiyle ikindinin sünneti kılınmaz.Namazdan sonra Vakfe yapılır.
    İmamı azam Ebu Hanife’ye göre öğle ve ikindi namazlarını öğle vaktinde bir arada kılınabilmesi için yani Cem-i takdim için bu iki şartın bulunması gerekir .
    Arefe günü hac için ihramlı olarak Arafat’ta bulunmak
    Mescid-i Nemirede imam ile kılmak
    Öğle ve ikindi namazları cem-i takdim ile kılınırken seferi olanlar öğleyi de ikindiyi de ikişer rek’at olarak kılarlar.