Çanakkale Savaşı İle İlgili Şiirler 18 mart Bu gün 18 mart Her kez savaşta Her yerde bomba Çanakkale geçilmez Her kez bomba taşıyor Her kez öldü Ne oldu bu dünya Çanakkale geçilmez 18 mart çanakkale 18 mart Çanakkale doğdu insanlar Çanakkalede Çanakkalede doğanlar Çok şanslı bir insanlar 18 mart Çanakkale Oldü Askerler Çanakkalede Çanakkalede ölenler Çok şanslı insalar çanakkalede doganlar çanakkalede ölenler çanakkalede yaşıyanlar çok şanslı bir insanlar ÇANAKKALE 1915'de kurtuldu çanakkale atatürk gitti kurtuldu çanakkale bu güzel yurdu kurtardı çanakkale istiklali kazandı çanakkale bir değil bin şehit var burada bağımsızlığı bekleyen bin şehit çanakkaleyi kurtardı yunanlılara düşman oldu bu güzel çanakkale çanakkale korkmadı bayrağına sarıldı bu vatanı kurtardı teşekkürler çanakkale Çanakkale Geçilmez Çanakkale içinde vurdular beni, Ölmeden mezara koydular beni, Ah gençliğim eyvah. Çanakkale içinde aynalı çarşı, Ana ben gidiyom düşmana karşı, Ah gençliğim eyvah. Çanakkale içinde bir uzun selvi, Kimimiz nişanlı,kimimiz evli, Ah gençliğim eyvah. Çanakkale içinde bir dolu testi, Analar,babalar ümidi kesti, Ah gençliğim eyvah Çanakkale Denince Denizlerde dalga oldu Gülyarim eller soldu Çanakkale denince Gözlerim sel oldu Denizlerde dalga olur Dalga kıyıda bulunur Düşmanlar belasını Çanakkalede bulur Zaman çabuk geçince Çanakkale içinde Omuzundaki tüfekle Asker bakar denize ÇANAKKALE İÇİNDE çanakkaler içinde vurdular beni ölmeden mezara koydular beni ooofff gençliğim eyvah.. çanakkele içinde aynalı çarşı ana ben gidiyom düşmana karşı ooofff gençliğim eyvah.. çanakkale içinde bir dolu testi analar babalar umudu kesti ooofff gençliğim eyvah.. çanakkale içinde bir uzun selvi kimimiz nişanlı kimimiz evli ooofff gençliğim eyvah