Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselam camiye giderken okuduğu dua Evden namaz kılmak için camiye giderken Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem'in okuduğu duayı okumak müstehap tır. İbn-i Mace'nin rivayet ettiği Hadis-i şerifinde Efendimiz şöyle buyurur: Kim şu duayı okuyarak namaz için yürümeye başlar ise yetmiş bin melek O'na istiğfar eder, bağışlanması için duada bulunur, namaz sonuna kadar da Allah meleklerin duasını kabul buyurur, afva mazhar kılar. Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem’in okumamızı tavsiye buyurduğu dua şudur: Okunuşu "Allahümme innî es'elüke bi-hakkı's-sâiline aleyke ve bi-hakkı memşâye hâzâ. Fe-innî lem ehruc şerran velâ betaran ve lâ riyâ'en velâ süm'aten ve harectü ittika'e sahatike, vebtigâ'e merdâtike. Es'elüke en tüb'idenî mine'n-nâr ve en tağfirelî zünûbî. İnnehû lâ yağfiru'z-zünûbe illâ ente." Manası : Rabbim! Senin kapında sail olarak bulunanların hakkı için, senin emrine uymak için girdiğim şu yürüyüşümün hakkı için senden "hayırlı niyetlerimin kabûlünü" istiyorum. Çünkü ben şu andaki yola sana karşı gelmek, büyüklenmek, gösteriş yapmak, insanların görüp beğenmelerini sağlamak için çıkmadım. Sadece azabından korkarak, rızanı umarak çıktım. Beni Cehennem'in ateşinden korumanı ve buna sebeb olacak günahlarımı da afvetmeni diliyorum. Kesin hakikat odur ki, günahları ancak sen afvedersin. Senden başka koruyucu, kurtarıcı yoktur