Besmelenin Önemi Allah Azze ve Celle kullarını Cennete davet ettiği vakit, davetiyesinin altındaki imza “Bismillâhirrahmânirrahîm” olacak. Adem (a.s)’a ilk gelen Ayet, Besmele dir. Besmele’nin daha bir çok faziletleri vardır. Besmele ile yenilen her lokmada vücuda şifâdır ayrıca Besmelesiz yenilirse vücutta hastalık yapar. Besmele çekilerek yiyen ve içenin vücuduna iblis giremez. Besmele’siz yenilen ve içilen gıdalarla bir arada, ibliste de vücuda girer. Büyük islam alimleri, her yudumda, her lokmada Besmele söylerler. iki tane iblis yola çıkarak bir beldeye gelirler. Biri diğerine, "Sen şu eve, ben bu eve! Bir ay sonra burada görüşelim" demiş. Diğeride tamam deyip, ayrılırlar. Bir ay sonra görüşürler. Biri çok zayıflar, ip gibi olur, diğeriyse aşırı şişmanlar. Şişman olan, zayıf olana, bu nehal diye sorunca, o da, "Mahvoldum, ne yeseler, ne iş yapsalar Besmele söylüyorlar, bir yere giremedim, bir şey yapamadım. Açlıktan ölecek dereceye geldim" der. Şişman güler, "Benim gittiğim evdekilerin gafilliklerinden ötürü, hiçbir işte Besmele hatırlarına gelmiyor" der. Besmelenin Manası Besmele; Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla manasına gelmektedir.