Beşir Derneği Zulme Uğrayan Suriyelilere Yardım Etti

Konusu 'Manevi Hayatımız' forumundadır ve Adile tarafından 14 Ekim 2013 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

Suriyede mağdurlara Beşir derneği kampanya başlattı
    Beşir Derneği Zulme Uğrayan Suriyelilere Yardım Kampanyası Başlattı
    Beşir, Suriye'de yaşanan zulüm ve vahşetin altında ezilen Suriye halkının yanında olmak ve onlara destek vermek amacıyla yardım kampanyası başlattı

Suriye'de bir yıldan fazladır devam eden çatışmalarda ulaşabildiğimiz bilgilere göre toplam 22.691 kişi şehit edilmiştir. Bunların 1754'ü çocuk, 1745'i ise kadındır. Buna, on binlerce kayıp ile yüz binlerce tutukluyu dâhil etmiyoruz. Şu an, başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede çok sayıda mülteci var. Ülke içinde ve dışında milyonlarca Suriyeli, katliamlardan kaçmak için mülteci durumuna düştü.

Ölenlerin yanı sıra Suriye'nin içerisinde tespit edilebilen en az 50.000 yaralı var. Dün elde ettiğimiz rakamlara göre 212.000 kişi ise Suriye'de tutuklu. Şuana kadar gözaltına alınıp serbest bırakılanları da dâhil edersek bu sayı milyonları buluyor.

Ürdün'de çölün ortasında kurulan bir kampta Suriyeli mülteciler zor şartlar altında yaşıyorlar. Bunun haricinde Türkiye, Lübnan ve Irak'ta da mülteciler bulunuyor. Her birinde on binlerce mülteci bulunuyor. Mesela Türkiye'deki çadırlarda yaklaşık 44 bin kişi var. Bunların haricinde Türkiye'de kayıtlı olmayan ve yakınlarının yanında veyahut kendi imkânlarıyla çeşitli yerlerde kalan 30 bin Suriyeli yaşıyor.

Beşir Derneği, çalışmalarını gerek mültecilere gerekse Suriye'de kalan mazlumlara yardımcı olabilmek adına kesintisiz olarak devam ettirmektedir.

Gıda, tıbbi yardım ve temel ihtiyaç malzemeleri ile gerçekleştirilen yardım organizasyonunu, Suriye içerisinde de uygulayabilmek için gerekli çalışmalar yürütülmektedir.

Dernek, mültecilerin yoğun olarak bulunduğu Hatay'a bağlı Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerinde ve aynı zamanda Kilis'te temaslarda bulunarak, mültecilerin durumları hakkında bilgi aldı.

Beşir Derneği Genel Sekreteri Fatih Sarıyar ve beraberindeki heyet Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve Kilis Valisi Yusuf Odabaş'ı makamında ziyaret ederek mülteciler hakkında bilgi aldı ve ortaklaşa yapılabilecek çalışmalar hakkında istişare etti.

Heyet, bölgede bulunan Suriyeli önderler ve gruplar ile görüşerek sorunları ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Suriye halkının yaşadığı bu zulme sessiz kalmamak ve mazlumlara destek olmak için Beşir Derneği ile irtibata geçebilirsiniz.

Dernek İletişim: 0216 354 28 56-59