Berat Gecesinde Kılınan Namaz

Konusu 'Namaz kılmak' forumundadır ve Beyza tarafından 1 Haziran 2014 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Berat gecesi namazı 100 rekat ne zaman kılınır

Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmaktadır:
    'Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Zira Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve; 'tevbe eden yok mu! Onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim, hastalığından şifa isteyen yok mu ona şifa vereyim. Yok mu şunu isteyen yok mu bunu isteyen' der. Bu durum, sabaha kadar devam eder'
    'Ameller, bu ayda alemlerin Rabb'ı yüce Allah'a arz edilir. Ben de amellerimin oruçlu iken Allah'a arzedilmesini isterim'

Namaza Niyet şöyledir:
    Niyet ettim Alllah rızası için namaza. Beni afv-ı ilahine, feyz-i ilahine mazhar eyle. Kasvet-i kalbden, dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip süeda defterine kaydeyle, Allahü Ekber' deyip tekbir alınır.

Namazın Kılınışı şöyledir:
    Namaz'ın her rek'atında bir Fatiha suresi okuduktan sonra 10 İhlas suresi okunur.
    İki rek'atte bir selam verilerek 100 rek'atte tamamlanmış olur.
    Bu namaz şu şekilde kılına blir. Her rek'atte 100 İhlas suresi okumak sebebiyle 10 rek'at olarak da kılınabilir.

Namaz bitikten sonra
    Tövbe istiğfar 14-defa okunur.
    Salevat-ı şerife: 14-defa okunur,
    Fatiha Suresi 14-defa okunur,
    Ayetü'l-Kürsi Suresi14-defa okunur,
    Lekad caeküm...14-defa okuduktan sonra dua edilir. Rabbim cümlemize en güzel şekilde geçirmeyi nasip etsin. İnşallah. Amin

Son düzenleme: 1 Haziran 2014