Bedir Savaşı Kısaca

Konusu 'Dini bilgiler' forumundadır ve Lasey tarafından 17 Nisan 2016 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

BEDR GAZVESİ:

Peygamber efendimizin Mekkeli müşriklerle yaptığı ilk savaş. Bu muharebede müslümanlar üç yüz on üç, müşrikler bin kişiydi.
    Allahü teala ayet-i kerimede mealen buyurdu ki:
    Bedr muharebesinde düşmana nisbetle daha az ve zayıf olduğunuz halde, Allahü teala size yardım etti, kesin zafer verdi. Allah'tan korkun ki, şükretmiş olasınız. (al-i İmran sûresi: 123)

Bedr harbinde Eshab-ı kiram güç durumda kaldıkları sırada sevgili Peygamberimiz; "Ya Rabbi! Bana vadettiğin yardımı lütfet!" diye dua ettiğinde, Enfal sûresinin 9. ayet-i kerimesi nazil olup (inip), meleklerin müslümanlara yardım için gönderildikleri şöyle bildirilmiştir: "O vakit Rabbinizden yardım ve zafer istiyordunuz da O size; "Gerçekten ben arka arkaya bin melaike ile (meleklerle) imdad ediyorum" diye duanızı kabûl buyurmuştu. (İbni Abbas, Taberi, Kurtubi)

Cebrail (aleyhisselam) bana gelip dedi ki: "Bedr Gazvesi'nde bulunanları nasıl sayarsınız?" Ben; "Onlar ümmetimin en hayırlıları (üstünleri) " dedim. Cebrail (aleyhisselam) ; "Meleklerden (o muharebede) hazır bulunanlar da bizim yanımızda aynen böyle olup, meleklerin en hayırlılarıdır" dedi. (Hadis-i şerif-Buhari)
    Bedr Gazvesi'nde her birimiz bir müşrikin başına kılıcımızı salladığımız zaman, daha kılıç hedefine varmadan, kafirin kellesinin bedeninden ayrılıp yere yuvarlandığını görüyorduk. (Sehl radıyallahü anh)