Bazı Arap kabilelerin fazileti hakkında hadisi şerifi

Konusu 'Hz.Muhammedin hadisleri' forumundadır ve Beyza tarafından 20 Ağustos 2013 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Peygamberimiz (s.a.v)'ın Bazı Arap kabilelerin fazileti ile ilgili hadisi şerifleri

Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
    "Eslem kabilesini Allah selâmetli kılsın, Gıfar kabilesine de mağfiret buyursun!"
    Yine Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
    "Kureyş, Ensar, Cüheyne, Mezeyne, Eslem, Eşca' ve Gıfâr benim dostlarımdır. Onların da Allah ve Resûlünden başka dostları yoktur."
    Buhari, Menakıb 6; Müslim, Fezailu's-Sahabe 189, 190,( Tirmizi, Menakıb
    (3945).

-Ebu Musa radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
    "Ben Eş'ari cemaatin geceleyin evlerine girerkenki Kur'an okumalarını seslerinden tanırım. Gündüzleyin girerlerken evlerini görmemiş de olsam, geceleyin Kur'an okuyuşları sebebiyle seslerinden evlerini tanırım. Onlardan biri Hakîm'dir. Atlılara -yahut düşmana dedi- rastlayınca, onlara:
    "Arkadaşlarım, kendilerini beklemenizi söylediler!" dedi."
    Buhari, Megazi 38, Humus 15, Menakıbu'l-Ensar 37; Müslim, Fezailu's-Sahabe 166, (2499).

-Yine Buhâri ve Müslim Ebu Musa'dan şu hadisi kaydetmişlerdir:
    "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Eş'ariler, gazve sırasında azıkları tükenir, Medine'de de ailelerinin yiyecekleri azalırsa, yanlarında bulunanları bir yangının üzerinde toplarlar sonra onu tek bir kabla eşit olarak paylaşırlar. Onlar bendendir, ben de onlardanım." (Buhari, Şirket 1; Müslim, Fezailu's-Sahabe 167, (2500).