Dikkat! Bankalara fazla para yatırmayın! Rahmet Denizi okuyucuları lütfen Dikkat !Bankamatiklere fazla para yatırmayın Bankalar fazla yatırdığınız paranın üstünü vermemek için de bir yöntem buldu. Bankalara fazla para yatırmayın. Gün yok ki bankalar ile tüketicilerin arasını açan bir uygulama çıkmasın. Kredi kartı sahipleri şimdi de yatırdıkları paraların bankalar tarafından el konulduğunu şikayet ettiler. Gelen şikayetlere göre bankalar “İlerleyen dönemlerde borcunuz olabilir” diyerek kart sahibinin fazla yatırdığı ücreti vermiyor. Kredi kartı sahiplerinin Şikayet Portalı Şikayetvar.com’a gönderdiği şikayetlere göre bankalar kredi kartında kalan artı bakiyenin hesaba aktarılması için hem nakit avans ücreti kesiyor hem de ilerleyen dönemler için kartınıza borç çıkabilir diyerek paralarına el koyuyor. Buna göre bankalar kart sahibine artı borç çıkaracağı konusunda da uyarıyor. FAZLA YATIRDIĞI PARAYA EL KOYDU! İstanbul’da yaşanan C.Y. bankanın yeni uygulaması ve bankanın “ileride borç çıkacak” mantığı ile kendisini nasıl ele verdiğini şu cümlelerle açıkladı: “Kartımın aylık ekstre borcu 262 TL idi ve ben maalesef 300 TL yatırdım. Kartımda aylık kalan artı bakiyenin hesabıma aktarılması için müşteri hizmetlerini aradığımda tutar aktarılırsa nakit avans ücreti yansıyacağını belirttiler. Ben bankadan borç almıyorum ki kendi para mı istiyorum.Neticede ben o parayı yanlışlıkla da yatırmış olabilirdim ve o paraya ihtiyacımda olabilirdi. İlerleyen dönemler için kartımın toplam borcu varmış ona kesiliyormuş. Benim paramı işletemezsiniz ! Fazla yatırdığıma da el koyamazsınız ! Acilen kredi kartımdaki artı bakiyenin hesabıma aktarılmasını istiyorum!” TÜKETİCİNİN ELİ BOŞ KALDI Ankara’da aynı sorunu yaşayan T.Ç. ise “Bankaya fazla para yatırmayın” diye uyararak “ Banka ATM'sinden kredi kartı borcu ödemesi yapmak için işlem yaptım borcum 106 TL idi sonra para yatırma haznesine 110 TL koydum.Ondan sonra para tanımlama ATM para tanımlama işlemine başladı fakat daha sonra para üstü verilmedi. Ben de para yatırma haznesine el attım fakat para yoktu, bu sırada ekranda işlemin biteceğine dair geri sayım başlamıştı ve bu süre bittiğinde para yatırma haznesi kapandı. Şubeye gidip araştırdığımda bankanın ileride yapacağım banka işlemleri için şimdiden ücret kestiğini öğrendim.”