Atkuyruğu Bitkisinin Faydaları Nelerdir? Ben böyle bir bitkinin varlığını ilk defa duyuyorum çok da merak ettim açıkçası bu bitkinin faydalarını ve kullanım alanlarını.Bitki hakkında duyduklarım birçok hastalığın ve rahatsızlığın tedavisinde kullanıldığı.Hemen küçük bir araştırma yaptım konuyla ilgili at kuyruğu bitkisinin ne gibi faydaları azda olsa öğrendim öğrendiklerimi sizlere aktarmak istiyorum.Umarım faydalı bir yazı olur sizler için okuduktan sonra sizlerde göreceksiniz ki bitkinin birçok hastalığa ve sağlık sorununa etkisi olduğunu. Öncelikle bitkinin nasıl kullanıldığını paylaşmak istiyorum sizlerle.At Kuyruğu bitkisinin toprak üzerinde kalan kısımları kurutulup kaynatılır daha sonra kaynatılan bu kısımlardan çıkan su çay olarak yahut gargara yapılarak kullanılır.Diş eti rahatsızlıkları için de birebir kullanılır bademcik iltihabını gideren özelliğide bukunur.Ayrıca yine aynı şekilde yalnız bu defa kurutulmadan olacak suda kaynatılan at kuyruğu bitkisinden elde edilen su ile iltihaplara karşı kullanılır sivilce yahut çiban gibi iltihapdan oluşan rahatsızlıkları gidermeye yardımcı olur. Atkuyruğu ekstresi toz veya çay şeklinde ağızdan alınabilir, banyolarda kullanılabilir ya da yaraları, deri enfeksiyonlarını iyileştirmek için lapa olarak kullanılabilir. Bir besin takviyesi olarak, kalsiyum ve bir silisin iyi bir kaynağıdır. Aynı zamanda, sabun ve diğer cilt bakım ürünlerinin yapımında kullanılan bir maddedir.Atkuyruğu Bitkisinin Faydaları Nelerdir? kısaca… At Kuyruğu Bitkisinin Faydaları Nelerdir sorunun yanıtı şöyledir; Bitki romatizmal hastalıklar nedeniyle oluşan ağrıları azaltmaya yardımcı olur. Kanı temizleyici özelliği bulunan at kuyruğu bitkisi sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar ve güçlenmesine yardımcı olur. Bitki kesiklerin ve yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmelerine destek olur yaraların iyileşmesini hızlandırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir vücudu zinde tutmaya yardımcı olur vücut direncini güçlendirir ve arttırır. Saç gökülmlerine kırılmalarına karşıda etkili olan bitki saç direncini güçlendirir ve daha sağlıklı saçlara sahip olunmasını sağlar.Saça canlılık verir kepek önleyici etkisi sayesinde kepek oluşumunu engeller. Özellikle bademcik iltihaplarında çok etki olan bitki bademcik iltihaplarını gidermeye yardımcı olur.Öksürüğe faydalıdır kronikleşmiş öksürük tedavisinde etki bir yöntemdir. Kum ve taş dökmeye yardımcı olan at kuyruğu bitkisi bu sayede böbreklerinde temizlenmesini sağlar.Ödem atılmasını sağlar dengeyi bozmadan atılmasına yardımcı olur. Mesane iltihabında,böbrek ve idrar yollarında görülen iltihaplarda kullanılması önerilir.Ayrıca tüm deri hastalıklarında geç iyileşen yaralarda yıkama ve banyo katkısı olarak kullanılması tavsiye edilir.Kan dolaşımı bozukluklarında, kırıklar nedeniyle oluşan şişliklerde, bacak yaralarında ve deri rahatsızlıklarında da kullanılabilir. Erkeklerde görülen prostat rahatsızlığında kullanılır.Prostat büyümesini ve prostat iltihabına iyi gelen bitki bu sıkıntılara karşı kullanılması önerilen en baştaki bitkilerden biridir. İdrar kaçırma gibi sıkıntıları olan kişiler içinde önerilen bitki istem dışı idrar kaçırma ayrıca çocuklarda gece idrar kaçırma gibi durumlarda çay kürleri olarak hazırlanır ve kullanılır. Bel ağrısı sıkıntısı yaşıyanlar için bir öneri var bu beni biraz yakından ilgilendiriyor gibi At kuyruğu bitkisi ile alınan tam banyolar ağrıları giderici ve çok rahatlatıcı olabilmektedir.