Ateşli hastaya okunacak Dua

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Lasey tarafından 19 Ocak 2017 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Şiddetli ateşlenen hastalara veya hummaya tutulan kimseye okunan dualar.

Hummaya tutulan bir kişi üç gün üst üste yıkanıp her yıkandıkça:

ateşin düşmesi için okunacak dua.
    “Allah’ın adıyla! Allah’ım, ben ancak Senin şifânı aramak ve peygamberini tasdîk etmek için yıkanıyorum” derse hastalığı gider. (Tuhfetüz-Zâkirîn, 216)

Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v) aksırdığı zaman حَمْدًا لِلّٰهِ Allah’a hamd ederim der, kendisine يَرْحَمُكَ اللّٰهُ Allah sana rahmet eylesin denilir, O da: يَهْدِيَكُمُ اللّٰهُ وَيُصْلِحْ بَالَكُمْ Allah size hidayet versin ve halinizi ıslah eylesin! diye cevab verirdi. (Buhârî, Edeb, 126)

Muavvizeteyn (Nas-Felak) Surelerini okuyun

Hazret-i Âişe (r. anha) der ki: Resulullah (s.a.v)'in vücûd-ı risâlet penâhîlerine hastalık ârız oldukda mu’tad-ı nebevîleri üzerine Muavvizeteyn sûrelerini okuyarak mübarek ellerinin avuçlarına nefes ederler ve sonra mübarek elleriyle hasta olan mahallini meshederler idi.

Maraz-ı mevtinde ve hâlet-i ihtizârda iken, ben de Muavvizeteyn (Felak ve Nas) sürelerini okur ve nefes ederdim. Allah Resulü (s.av) son hastalığı günlerinde iken kulağımı mübarek ağızlarının yanına tutup dinlediğimde arkasını bana dayamış olduğu halde:

ateşin düşmesi için okunacak dua-1.

“Ya Rabb beni affet, bana rahmet eyle ve beni refîk-i a’lâya ilhak eyle” diyerek duâ ettiğini işittim. (Buârî, Maraz, 19)