Ateşe iyi gelen bitkiler

Konusu 'Sağlık Rehberi' forumundadır ve Eylül tarafından 6 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. Eylül

    Eylül Moderatör

    Ateşe ne iyi gelir?


    Ateş düşürücü bitkiler ve yüksek ateş için bitkisel çözümler

    - İlk karışım ıhlamur ile nanedir. İlk önce ıhlamurun içerisine 1 çay kaşığı nane katıldıktan sonra 10 dakika kadar demlemesi için beklendikten sonra içilir. Eğer vücutta terleme olursa ateş düşecektir.

    - Pelin yaprağı maydanoz okaliptüs yaprağı ve kantaron ile kuru erik hoşafı yapılır ve hasta kişi bu hoşafı tüketir.

    - Bir başka kür ise ebegümeci ile yapılır. Öncelikle 1 bardak kaynar suyun içerisine 5 gram kadar ufalanmış ebegümeci atılır. Ardından 10 dakika kadar bir süre demlendikten sonra günde bu karışım 3 defa içilir.

    - Ebegümeci için bahsettiğimiz yöntemin aynısını 10 gram civanperçemi için de yapabiliriz. Gene bu karışımı günde 3 defa içeriz.


    - Kurutulmuş söğüt kabuğu ile de bir karışım hazırlayabiliriz. Yaklaşık olarak 1 ya da 2 çay kaşığı söğüt kabuğunu 250 ml. kadar bir kaynar suya attıktan sonra 20 dakika kadar kaynatıp demlenmesini bekleriz. Eğer tadında acılık hissederseniz içerisine papatya zencefil vs. koyabilirsiniz.

    Yüksek ateş için şifalı bitkiler

    Söğüt: Söğüt toplum arasında güçlü bir ateş düşürücü olarak kullanıldığı bilinmektedir. Üstte verdiğimiz pratik bitkisel formüllerde söğüt ile yapacağınız karışımın formülünü bulabilirsiniz. Ayrıca söğüt kabuğu da ateş düşürücü özelliği etkili bir şifalı bitkidir.

    Zencefil: Zencefil tamamen şifalı bir bitkidir. Zencefilin çayını içmek herhangi bir zarar yapmayacaktır. Ayrıca zencefilin tadına gelecek olursak diğer ateş düşürücü önerilerimize göre daha içilebilir olduğunu göreceksiniz. Dr. Varro Tyler’ın hayvanlar üzerinde yaptığı araştırmalarda zencefilin ateş düşürücü özellikler gösterdiğini gözlemlemiş olup tamamen uygun bir şifalı bitkidir.

    Acı kırmızı biber: Salisilat bakımından oldukça acı zengin bir şifalı bitki kaynağı olan acı kırmızı biber kainat eczanesinin önerdiği şifalı bitkiler arasında yer alıyor. Bunun dışında tarçın ve yabanda önemli bir ateş düşürücü olarak bilinmektedir.