Aşure günü namazı hakkında bilgiler İbni Abbas (radıyallahu anh) dan rivayet ediliyor, Kim aşure günü 4, rekat namaz kılar da her rekatında fatiha dan sonra 50, ihlas okursa Allah Azze ve celle geçmiş ve gelecek 50 senelik günahlarını bağışlar ve Mele i Ala da cennette onun için nurdan bir kürsü bina eder Aşure gecelerini ibadetle ihya eden melekler mukarrabin gibi Cenab-ı Allah'a ibadet etmiş sayılır Aşure Günü Namazının kılınışı Bu aşure namaz'ı akşam ile yatsı arasında kılınabileceği gibi, bu vakitte kılınamadığı takdirde yatsı namazından sonrada kılınabilmektedir.. Namaza şöyle niyet edilir : "Niyet eyledim Ya Rabbi, senin rıza-i şerifin için namaza. Herhangi bir komsumuz ve din kardeşimin ya da herhangi bir kimsenin bana hakkı geçmiş (ise) bu hakkın ödenmesi için Allah-u Ekber ! " Birinci Rekatta 1 Fatiha suresi, 1 Ayetel Kürsi, 11 İhlas-ı Şerif İkinci Rekatta 1 Fatiha suresi, 10 İhlas-ı Şerif Üçüncü Rekatta 1 Fatiha suresi , 1 El-Hakimut'tekasur, 11 İhlas-ı Şerif Dördüncü Rekatta 1 Fatiha suresi, 10 İhlas-ı Şerif Beşinci Rekatta 1 Fatiha suresi, 3 Kafirun suresi 11 İhlas-ı Şerif Altıncı Rekatta 1 Fatiha suresi, 10 İhlas-ı Şerif okunur ve namazdan sonra dua edilir.. Değerli manevihayat okuyucular şu ahir zamanın kötülüklerinden sakınmak, muhafaza olunmak adına farzlarımızı hakkıyla eda etmeye gayret göstermeli ve Allah Azze ve celle'nin affına mazhar olmak dileğiylede nafile ibadetlerimizi imkanlarımız nisbetinde devamlı kılmalıyız.. Aşura gecesi ve gününde kılınacak (çok faziletli) namazlar Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v) buyuruyor (Hz Aişe (r.a)'dan rivayet): Aşure gecesi yada kılınamıyorsa günü, her rekatta Fatiha Suresinden sonra 3 İhlas-ı Şerif okuyarak 100 rekat namaz kılınırsa, (Gece kılınırsa 2 rekatta, gündüz 4 rekatta bir selam verilecek) arkasından 70 Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil Aliyyil Aziym, 70 Estağfirullah, 70 Salavat-ı Şerife okursa Bu kişi öldüğü zaman Allah Azze ve celle o kişinin kabrini misk-ü amber doldurur ve kabre konan herkesin saçı başı kaşı kirpiği her tarafı kılları dağılır, bu namazı kılanın kabrinde saçları tüyleri dağılmaz. Mahşere çıktığı vakit yüzü ayın ondördü gibi parlar, yeni gelinin kocasının evine gönderildiği gibi Cennete gönderilir. Nitekim hadis-i şerifte بِالْفَرَرئِضِ نَجَى مِنِّى عَبْدِى وَ بِالنَّوَافِلِ يَتَقَرَّبُ اِلَىَّ Farzlarla kulum benim gazabımdan azabımdan kurtulur. Nafilelerle bana (benim rızama) yaklaşır. buyurulmaktadır. Böylelikle nafile ibadetleri yerine getirmek mecburi olmamakla birlikte, bu ibadetler kulu Cenab-ı Allah'a yaklaştırmaktadır. O halde değerli manevihayat okuyucuları manevi mertebelere nail olmak isteyen herkes, bu tarif edilen ibadetleri imkan nisbetinde yerine getirmelidir ve yapılmadığı takdirde ise, manevi bir mes'uliyeti yoktur.