Askerliğin önemi nedir?

Konusu 'Eğitim Konuları' forumundadır ve saadet tarafından 9 Ekim 2016 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Askerliğin önemi nedir?

Ülkemizin güzel topraklarında gezindiğimiz, havasını soluduğumuz buz gibi sularından içtiğimiz aziz ülkemize karşı pek çok vazifelerimiz vardır. Bunların en başında askerlik vazifelerimiz gelmektedir. Ülkemizin dostu da düşmanı da eksik olmaz. Düşmanlarımıza karşı vatanımızı korumakta azimli ve çalışkan olmalıyız. Böyle yaparsak düşmanların, ülkemiz hakkında besledikleri kötülük duygularını önleyebilir, daha doğrusu kötülük niyetlerini uygulamalarına fırsat vermeyiz.

Şair diyor ki; "hazırol cenge eğer istersen sulh-ü salah"

Dinimiz bize vatanımızı korumamız için elimizden gelen her türlü çabayı göstermemizi emreder.

Allah Teala şöyle buyurmaktadır :

-Sizinle savaşanlarla Allah yolunda savaşın.
    -Düşmanlarınıza karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet hazırlayın.

Hz. Muhammet 'de şöyle buyuruyor:
    -Hudut ve vatan muhafazası için; bir gün bir gece nöbet beklemek, bir ay Allah rızası için gündüz oruç tutup gece namaz kılmaktan daha hayırlıdır.
    -Vatan savunmasının temel şartı ordu hazırlamaktır. Üstelik bu iş düşman sınırlarımıza dayanmadan evel yapılmalıdır. Orduların maddi ve manevi güçleri vardır. Maddi güç; iyi bir eğitim, sayı üstünlüğü ve en modern silahlara sahip olmakla elde edilir.

Manevi güç;

-Asker kuvvetli bir imana sahip olmalıdır. Allah Tealadan başka kimseden korkmamalı, kalbi vatan ve millet sevgisiyle dolup taşmalıdır.
    -Asker şehit olmayı göze almalı ve bunu en büyük şeref bilmelidir.
    -Orduda birlik ve beraberlik hakim olmalı, askerler komutanların emirlerine uymalı ve düzeni bozmamalıdır.

Allah yolunda öldürülenler ölmez. Şehitler bizim bilemediğimiz bir hayatla yaşamaktadırlar ve cennetteki dereceleri çok yüksektir.
    askerliğin önemi nedir  .
    Mehmed Akif Ersoy mısralarında şöyle geçer;

"Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda,
    Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda,
    Canı cananı bütün varımı alsın da Hüda
    Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda."

Son düzenleme: 9 Ekim 2016