Arefe gününün önemi nedir?

Konusu 'Mübarek Günler ve Geceler' forumundadır ve Beyza tarafından 21 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. Beyza

    Beyza Moderatör

    Arefe gününün önemi

    2012 Kurban bayramı arefesine saatle kala yapmamız gereken ibadetlernelerdir ?
    Arefe günü oruç tutmak, arefe gününün önemi, Arefe günü ne yapmalıyız

    Zilhicce ayı kameri ayların sonuncusu olan ve içerisinde farz olan hac ibadetinin yapılddığı aydır. Bu ayın 1 ile 10’u arasında kadar ki zaman dilimine Kuranı Kerimin de övdüğü leyali-i aşere yani on gündür. Kamerî ayların onikincisi olan Zilhicce ayı, İslâm'ın beş esasından olan hac ibadetinin yerine getirildiği aydır. 10'uncu gün ise Kurban Bayramının ilk günüdür. Peygamber Efendimiz (sav) bugünlerin önemini şöyle ifade ediyor:
    Kuran’ın ve Resulullah’ın övdüğü bir şeyden daha değerli bir şey olabilir mi?

    Kur'ân-ı Kerim'de Fecr sûresinde "Ve on geceye yemin olsun." Ayetini her ne kadar bazı müfessirle ramazan ayının son 10 günü olarak belirtmişlerse bile alimler arasındaki genel kanaat bu on günün zilhiccenin ilk 10 günü olduğu yönündedir.

    Efendimizin zevcesi Hafsa (r.a) Resululullah’tan şöyle bir hadis rivayet ediyor.

    "Resulullah (sav) dört şeyi terk etmezdi: Aşure günü orucu, Zilhicce'nin on günü orucu, her ay üç gün orucu ve sabahın iki rekât sünneti."

    Ebu'd-Derda (r.a) Zilhicce ayının önemini şöyle anlatıyor: "Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutmalı, çok sadaka vermeli, çok dua ve istiğfar etmelidir. Çünkü Resulullah (sav):

    "Bu on günün hayır ve bereketinden mahrum kalana yazıklar olsun" buyurdu.

    Zilhicce'nin ilk dokuz günü oruç tutanın, ömrü bereketli olur, malı çoğalır, çocuğu belâlardan korunur, günahları affedilir, iyiliklerine kat kat sevab verilir, ölüm anında ruhunu kolay teslim eder, kabri aydınlanır, Mizan'da sevabı ağır basar ve cennette yüksek derecelere kavuşur." (Şir'a)

    Allah indinde Zilhiccenin ilk on gününde yapılan amellerden daha kıymetlisi yoktur. Bugünlerde tesbihi (Sübhanallah), tahmidi (Elhamdülillah), tehlili (La ilahe illallah) ve tekbiri (Allahu ekber) çok söyleyin! (Abd b. Humeyd, Müsned, 1-257)
    kaynak : ilimrehberi.com
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 17 Temmuz 2014